U AJAXU NISU PRESRETNI

De Boer: Čeka nas pakleni posao u skupini

26.08.2011 u 09:46

Bionic
Reading

U Ajaxu ždrijeb Lige prvaka nisu dočekali s oduševljenjem, a već sada kažu da bi pristali na neodlučen rezultat u Zagrebu.

Protivnik koji je sigurno, barem na trenutak, izmamio osmijeh na lica dinamovaca je stari poznanik Ajax. Uspomene na velike pobjede protiv Nizozemaca iz 1998. i 2007. još su uvijek svježe, no sredinom listopada ipak ih čeka posve nova momčad. I s tom su činjenicom već vrlo dobro upoznati u stožeru plavih.

'Teško je reći u kakvom je sad stanju Ajax, ima mlade i nove igrače, vidjet ćemo kakvi su, sezona je tek počela', rekao je Zoran Mamić, a njegov kolega iz protivničkog tabora uzvratio:

'Možemo biti zadovoljni ždrijebom, ali ima i razloga za nezadovoljstvo. Opet igramo s Realom, kao i lani! Real je favorit skupine, na višoj je razini od nas. Utakmice s Lyonom mogle bi biti izvrsne, i mi i oni želimo se nadigravati, bit će to vrlo neizvjesno. A Dinamo je također naš stari znanac, jednom je vaša momčad bila bolja, drugi smo put mi pobijedili (2009., nap. a.). Uglavnom, bit će to otvorena borba za drugo i treće mjesto, bit će zanimljivo', rekao je jedan od direktora Ajaxa, Henri van der Aat

Znate li da je Dinamo svoju prvu utakmicu u Ligi prvaka odigrao baš protiv Ajaxa, 16. rujna 1998. godine u Zagrebu?

'Ne, kakav je tada bio rezultat?', zainteresirao se.

Neodlučeno, 0:0, Ajax se provukao! A imao je moćnu momčad, s Van der Sarom, braćom De Boer, Blindom, Litmanenom...

'Neka bude remi u Zagrebu, odmah bih potpisao!'

Ajax ove sezone ima slabiju momčad nego lani...

'Imamo mladu i potentnu momčad! Možda nema previše zvučnih imena, ali vas uvjeravam da ima mnogo talenta, čut će se za te igrače! Ajax trenutačno nije najbolji u Europi, ali naša je ambicija uvijek velika', uvjerava Van der Aat.

Generalni je dojam da Nizozemci nisu baš zapljeskali ždrijebu. Statistika je, naime, minimalno na njihovoj strani. Jedino su protiv Lyona u posljednja dva susreta slavili, a sjećanja na poraze od Dinama i Reala i danas su svježa, i bolna. Protiv Madriđana su prošle sezone gubili dva puta (0:2 i 0:4), Dinamo im je još od 90-ih slaba točka, a sve to zna i trener Frank de Boer.

'Čeka nas pakleni posao! Teška je skupina i biti će naporan posao izboriti drugi krug. Real je klasa sama po sebi i želimo im se osvetiti za poraze, a ni druge momčadi ne treba podcijeniti', rekao je strateg kopljanika De Boer

Kapetan Jan Vertonghen nešto se optimističnije nadovezao:

'Ovo je lijepa skupina u kojoj, rekao bih, imamo nekakve šanse. Real nam je već pokazao što nas čeka, o Lyonu dovoljno govori da je 11. put zaredom u Ligi prvaka. A i s Dinamom smo već igrali, ima fanatične navijače i strašno ozračje na stadionu, no ako želimo drugo ili treće mjesto, morat ćemo ih pobijediti dva puta', zaključio je kapetan kopljanika.