NEKI OZLIJEĐENI, NEKI SUVIŠNI

Petrić, Pamić, Rakitić i Olić bez poziva za Maltu i Izrael

24.08.2011 u 11:59

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić skratio je popis s pretpozivima za utakmice protiv Malte i Izraela

'Do kraja kvalifikacija ostale su nam još četiri utakmice i mi s velikim optimizmom ulazimo u njih očekujući pobjedu u svim susretima i osiguravanje plasmana na Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini', kazao je izbornik Bilić na konferenciji za novinare na kojoj na početku čestitao igračima, stručnom stožeru i rukovodstvu Dinama na plasmanu u najelitnije svjetsko klupsko nogometno natjecanje što je veliki uspjeh ne samo za zagrebački klub nego i za hrvatski nogomet.

Sa liste od 27 nogometaša, koje je Bilić prethodno odredio, otpali su Manuel Pamić, Ivan Rakitić, Mladen Petrić i ozlijeđeni Ivica Olić.

'Rakitić nije pozvan za ove dvije utakmice jer poslije ozljede nije u natjecateljskoj formi, a Petrić je otpao jer u ovom trenutku na poziciji napadača imam čak osam igrača i optimalan je broj pet pa sam se odlučio za njih jer na žalost ne mogu računati na Olića koji će se sigurno vratiti nakon pauze od šest do osam tjedana', objasnio je Bilić, napomenuvši da će nakon ovog ciklusa za reprezentativni dres ponovno konkurirati branič Bayerna Danijel Pranjić.

'Pranjić je napravio teški prekršaj i zato mu je izrečena jedina logična i pravična kazna jer najmanje što je on povrijedio mene i moje suradnike, on je povrijedio i instituciju hrvatske nogometne reprezentacije i to se neće nikome tolerirati. Međutim, Danijel je pravi sportaš i priznao je pogrešku i javno se ispričao i nema nikakvog razloga da se on ponovno ne nađe u krugu kandidata za sljedeće kvalifikacijske utakmice i da konkurira za reprezentativni dres kao i svaki drugu hrvatski nogometaš', zaključio je Bilić i priopćio popis igrača za dvije sljedeće utakmice.

Popis:

1. Stipe Pletikosa (Rostov)
2. Danijel Subašić (Hajduk)
3. Ivan Kelava (Dinamo)
4. Vedran Ćorluka (Tottenham)
5. Josip Šimunić (Hoffenheim)
6. Dejan Lovren (Olympique Lyon)
7. Ivan Strinić (Dnjipro)
8. Šime Vrsaljko (Dinamo)
9. Domagoj Vida (Dinamo)
10. Gordon Schildenfeld (Eintracht)
12. Luka Modrić (Tottenham)
13. Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev)
14. Milan Badelj (Dinamo)
15. Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva)
16. Darijo Srna (Šahtar)
18. Niko Kranjčar (Tottenham)
19. Ivo Iličević (Kaiserslautern)
20. Ivan Perišić (Borussia Dortmund)
21. Mario Mandžukić (Wolfsburg)
22. Nikola Kalinić (Dnjipro)
23. Nikica Jelavić (Glasgow Rangers)
24. Eduardo da Silva (Šahtar)
25. Ivan Klasnić (Bolton Wanderers)