SAD ILI NIKAD!

Dinamo u Švedskoj mora potvrditi Ligu prvaka

23.08.2011 u 09:56

Bionic
Reading

Nakon zagrebačkih 4:1 teško je i zamisliti takav peh, nesreću i nespretnost uslijed kojih Dinamo ipak ne bi dohvatio toliko željenu Ligu prvaka. Malmö nije suparnik koji bi smio čak i zakomplicirati život Kruni Jurčiću i njegovim nogometašima

Dinamo večeras u Švedskoj ima priliku ostvariti ono što navijači odavno sanjaju - ući u Ligu prvaka. Prošlo je više od desetljeća otkad je klub nastupao u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, tada pod imenom Croatia i sa Zlatkom Canjugom na čelu kluba te Robijem Prosinečkim u glavnoj ulozi na travnjaku. Bila su to vremena kojih se sjetno sjećamo.

No danas 'modri' zaista imaju svijet pod svojim nogama. Pobjeda od 4:1 u prvoj utakmici definitivno je velika, toliko da su vjerojatno i oni najveći pesimisti sad zašutjeli. Čini se nevjerojatnim da bi Malmö mogao dobiti Dinamo s najmanje 3:0, ponajprije zbog igre kakvu su 'modri' prezentirali protiv istog suparnika prije tjedan dana.

Kruno Jurčić je u Švedsku otputovao prepun optimizma i vjere da će večeras, oko 23 sata slaviti sa svojim igračima na travnjaku Swedbank stadiona. Vjerojatno ćemo do tada gledati malo mirniji, možda i zatvoreniji Dinamo, oprezan da u prvim minutama Šveđani ne torpediraju Ivana Kelavu i na krilima euforije i nade pokušaju napraviti iznenađenje. Valja stoga očekivati ulazak Lea Cufrea u igru, i to na mjesto Luisa Ibaneza.

Kako bilo, dojam koji je ostavio Dinamo u prvoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka na Maksimiru toliko je dobar u odnosu na Malmö da se prolazak švedske momčadi čini kao prava nemoguća misija. Utakmica je na rasporedu u 20.45 sati.