ZAMJENA ZA AGÜERA

Atletico za 40 milijuna eura doveo Falcaa

19.08.2011 u 09:59

Bionic
Reading

Najbolji strijelac Europske lige prošle sezone Kolumbijac Radamel Falcao (25) odlazi iz Porta i karijeru će nastaviti u redovima Atletico Madrida. Sa stadiona Dragao na Vicente Calderon seli i portugalski veznjak Ruben Micael

Atletico će za ovu dvojicu igrača platiti 47 milijuna eura odštete, 40 za kolumbijskog napadača, a sedam za Micaela, što znači da je potrošio sav novac od prodaje Sergia Aguera u Manchester City.

Falcao je prošle sezone oduševio nogometnu javnost postigavši 17 golova u Europskoj ligi oborivši rekord bivšeg njemačkog reprezentativca Jurgena Klinsmanna po broju postignutih golova u jednoj sezoni u europskim kupovima. Klinsmann je u sezoni 1995/96. za Bayern u Kupu Uefa zabio 15 golova.

Upravo Falcao, ili 'El Tigre' (tigar), kako mu glasi nadimak bio jedan od najzaslužnijih igrača što je Porto prošle sezone osvojio trostruku krunu - prvenstvo, Europsku ligu i portugalski kup. U 43 nastupa prošle sezone Falcao je postigao 39 golova.

Veliki interes za usluge kolumbijskog napadača pokazali su i engleski klubovi Chelsea i Tottenham, međutim Atletico je bio najbrži i najkonkretniji. Zanimljivo, Falcao je u Porto stigao 2009. godine iz River Plate za svega šest milijuna eura, a u dresu portugalskog velikana ukupno je zabio 73 gola u 84 nastupa.