OBJEKTIVNI MEDIJI

Šveđani složni - Malmö pregažen u Zagrebu

18.08.2011 u 11:52

Bionic
Reading

Švedski mediji u srijedu navečer u svojim prvim izvješćima s nogometne utakmice Dinamo - Malmoe (4:1) navode kako je švedski prvak potpuno deklasiran u Zagrebu i kako su mu izgledi za prolazak u Ligu prvaka gotovo nepostojeći

Švedska novinska agencija TT u izvješću pod naslovom 'Malmö pregažen u Zagrebu', kojeg prenose prvi i treći najčitaniji švedski listovi Dagens Nyheter i Goeteborgs Posten, navodi kako nakon večeras prikazanog u Zagrebu postoje vrlo male naznake da bi Malmoe mogao nadoknaditi minus od tri gola u uzvratu.

Zagrebački Dinamo bio je za nekoliko klasa bolja momčad i poraz švedskih prvaka mogao je biti i gori. TT naglašava da je Malmö imao samo jedan udarac na gol i da rezultat na poluvremenu (1:1) nije bio odraz pravog stanja na terenu. Većina utakmice odvijala se pred švedskim vratima, a Dinamo je nizao prigodu za prigodom.


Drugi najtiražniji švedski list Aftonbladet u tekstu pod naslovom 'San o Ligi prvaka brutalno skršen u Zagrebu' navodi da je Malmö FF u prvoj utakmici u Maksimiru izgubio svake izglede za plasman u najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje.

List navodi da je švedski klub imao dobar rezultat na poluvremenu, ali da je samo u četiri 'crne' minute drugog poluvremena Dinamo golovima Rukavine i Sammira spustio zavjesu na nastup Malmöa u Ligi prvaka. Nakon što je Beqiraj zabio i četvrti pogodak, postalo je jasno da Šveđanima treba čudo za plasman u grupnu fazu natjecanja. Iako razočaran, švedski trener Rikard Norling izjavio je da se njegov klub neće predati sve dok postoji nada u prolazak dalje, a ona pred domaćim navijačima ipak postoji bez obzira na rezultat prve utakmice.

Najveći list koji izlazi u Malmöu 'Sydsvenskan' u naslovu navodi da su nogometaši iz toga grada u prvoj utakmici u Zagrebu 'ostvarili rezultat iz noćne more'.

'Tužan sam i razočaran. Međutim, i nakon ovoga postoji sutra. Moramo pogledati utakmicu i brzo naučiti iz naših pogrešaka', rekao je trener Norling.

Utakmica s Dinamom bila je teška kao što su i mnogi strahovali, piše Sydsvenskan. Hrvatski prvaci, koje jedva da itko gleda da utakmicama domaće lige, imali su ovaj put sjajnu podršku s tribina, koje su navijači popunili zahvaljujući i jako sniženim cijenama ulaznica, dodaje list.

Sydsvenskan piše da je Dinamo na terenu bio iznimno ofenzivan i da gostujući nogometaši tome nisu uspjevali parirati što je rezultiralo stvaranjem brojnih prigoda pred švedskim golom i četirima primljenim pogotcima. 'Ipak, sve je moguće na stadionu Swedbank', rekao je Norling, pokušavajući pronaći 'nešto svjetla na kraju tunela' za svoje igrače.

Svenska Dagbladet u tekstu naslovljenom 'Malmö pao u Zagrebu', između ostaloga, hvali i zagrebačke navijače koje opisuje kao jedne od najglasnijih na kontinentu. List naglašava da će nakon poraza 1-: u Zagrebu plasman u Ligu prvaka za švedskog prvaka ostati samo san, a da je nakon posljednjeg Dinamova pogotka uzvrat postao doslovce beznačajan.