4:1 U MAKSIMIRU

Dinamo na krilima Sammira pred Ligom prvaka

17.08.2011 u 22:33

Bionic
Reading

Dinamo je u prvoj utakmici protiv švedskog Malmoa slavio rezultatom 4:1 i osigurao golemu prednost uoči uzvrata u Švedskoj idućeg utorka

Po prvi puta nakon Manchester Uniteda '99. u Maksimiru je zasvirala himna Lige prvaka, a dojam je da će repriza uslijediti već ovoga rujna. Malmö je momčad s glavom i repom, koja zna kako razviti kontru, ali tehnički su nedostojan protivnik i samo čudom mogu zakomplicirati dvoboj na svom terenu.

Trener Jurčić koji je krenuo s najavljenom postavom nije mogoa zamisliti bolji početak utakice. U četvrtoj minuti 'odbijanac' je pronašao Sammira kod kocke penala i vrlo raspoloženi Brazilac je mirnom egzekucijom izazvao eksploziju radosti. Ipak, Dinamo je podsjetio na svoje stare rane i 15. minuta kasnije došao je šok. Ibanez je zaostao u tranzicijij, a Mehmeti iskoristio rupu na lijevoj strani, sjurio se i mirno svladao Kelavu.

Dinamo je nastavio s dopadljivom igrom, a Sammir je upravo briljirao. Zaslužio je ocjenu devet, a možda bi i zabio više da ga je Jerko Leko češće viđao pri povratnim loptama. Melicharek mu je izvadio jedan lijep šut ispod grede, a Badelj je 'ala David Villa' pogodio suprotnu stativu.

Na odmor se otišlo sa 1:1, ali publika za kunu je pljeskala. Vidjelo se da je Dinamo puno bolji i to su plavi predvođeni Smmirom prikazali u nastavku. Ibanez je u 55. pronašao Rukavinu za novo vodstvo, a solo prodor kojim je izborio penal, te mirna realizacija Sammira u 60. minuti su zatvorili dvoboj.

Sammir je svoju nadahnutu partiju okončao kontrom u 84. minuti koju je završio asistencijom Beqiraju za crnogorčev prvi europski gol za Dinamo. U tim trenucima omjer udaraca prema golu je bio 22:1 za modre što dovoljno govori o dominaciji igrača Krune Jurčića protiv švedskog predstavnika.

Nakon dugo vremena skandiralo se najboljim pojedincima na terenu. Publici su otpozdravljali, Rukavina, Beqiraj i Sammir, pitanje je samo hoće li Maksimir više vidjeti potonjeg u Dinamovom dresu. On i Badelj pokazali su se u velikom stilu, a poznato je da europski kupci stežu obruč oko dvojice Dinamovih kreativaca

Dinamo - Malmö 4:1 (1:1
Strijelci: 1:0 Sammir (4'), 1:1 Mehmeti (17'), 2:1 Rukavina (56'), 3:1 Sammir (60'), 4:1 Beqiraj (84')

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Badelj, Leko, Calello (od 86. Kovačić), Sammir (od 90. Šitum) - Rukavina, Krstanović (od 61. Beqiraj)

MALMÖ: Melicharek - Halsti, Jansson, Andersson, Hamad - Mehmeti (od 74. Vinzents), Pekalski, Mutavdžić (od 66. Aubynn), Durmaz - Figueiredo (od 66. Rexhepi), Larsson