EUFORIJE NE SMIJE BITI

Dinamo na korak do toliko željene Lige prvaka

17.08.2011 u 10:28

Bionic
Reading

Dinamo večeras igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka, a s druge strane bit će švedski Malmö. U Zagrebu su uvjereni - suparnik kojeg se može i mora preskočiti

Euforija je zahvatila Zagreb, a naslovnice vrište: Dinamo je pred Ligom prvaka. Naravno, u takvom raspoloženju jasno je da ni ulaznica više nema, iako su se prodavale po 4.000 posto višim cijenama.

'Neće nam pobjeći, zapravo, ne vidim kako bi nam Liga prvaka mogla pobjeći ove godine', dan uoči utakmice najavio je inače oprezni trener Jurčić.

Sasvim sigurno to ne bi izjavio da tako ne misli, no ovo je prvi put da je toliko direktan i euforičan jer takav nije bio ni kada se igralo protiv Helsinkija, a kamoli protiv Nefčija.

Međutim, za podsjetnik svima, isti taj Malmö iznenadio je škotski Glasgow Rangers, što jasno potvrđuje da švedska momčad ima snage i znanja i za veća iznenađenja. 

Žele li da se o Dinamu govori u pozitivnom svjetlu, ali i o njima kao momčadi koja je nakon 12 godina ušla u najelitnije klupsko natjecanje, Sammir, Tonel, Badelj, Krstanović i društvo moraju već danas osigurati povoljan rezultat. Ovakvu priliku već dugo nisu imali. Liga prvaka u Zagrebu, sedam milijuna eura prihoda od Uefe, velike momčadi, sponzorski novac - sve su to stvari koje bi trebale biti dodatni motiv.

Dinamo - Malmö, 20.45 sati, Maksimir, sudac Pedro Proenca (Portugal)

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Tonel, Vida, Ibanez - Leko, Callelo, Badelj, Sammir - Rukavina, Krstanović

MALMÖ: Melicharek - Halsti, Jansson, Andersson, Hamad - Mehmeti, Durmaz, Pekalski, Figueiredo, Aubynn - Larsson