ULAZNICE MIMO BLAGAJNE

Tko je masno zaradio na maksimirskom istoku?

17.08.2011 u 09:41

Bionic
Reading

Kvalifikacijski dvoboj za Ligu prvaka protiv švedskog Malmöa ispunit će Maksimir. No neke tribine su rasprodane na blagajni, a druge preko oglasa

'Ništa na tu temu. Koncentrirani smo na tu utakmicu i sjajnu atmosferu oko kluba, a o ostalim stvarima nemamo komentara', priopćila je klupska glasnogovornica Morana Đurčević na pitanje zašto ulaznice za tribinu istok nenajavljeno nisu bile na raspolaganju navijačima koji su satima čekali u redu, a što je tportal objavio u utorak, netom nakon otvaranja blagajni.

Točnije, u slobodnoj prodaji našlo ih se 50-ak, što je oko 0,5 posto kapaciteta 'građanske' tribine.

Gdje je završilo preostalih 99,5 posto? Nije upitno to da klub ima pravo namiriti potrebe svojih navijača i suradnika, ali najava takvog poteza stvar je elementarne pristojnosti i nije normalno da omjer bude ovako radikalan.

Ne treba stoga čuditi da su mnogi našli priliku za zaradu, jer forumi i gradski punktovi prepuni su preprodavača koji nude ulaznice po 40, 50 ili više kuna.

Istraživanje Zagrebancije pokazuje da je dio tapkaroša nabavio vrijedne papiriće preko Udruge navijača iz Sesveta, osvjedočenih suradnika aktualne Uprave, koji su ih nudili čak i prije otvaranja blagajni.

Dvoboj je na rasporedu od 20.45 sati, a prijenos možete pratiti na tportalu.