PLAY-OFF LIGE PRVAKA

Lyon i Plzen sigurni, Arsenal u problemima

16.08.2011 u 22:35

Bionic
Reading

U utorak su igrane prve utakmice play-offa za ulazak u Ligu prvaka. Plzen je već u Danskoj obavio posao protiv Kobenhavna pobijedivši 3:1. S istim rezultatom slavio je i Lyon protiv Rubina, a u najzanimljivijoj utakmici Arsenal je slavio 1:0 protiv Udinesea, no Talijani imaju za čime žaliti

U jedinom dvoboju igranom u utorak, u kojem su klubovi preskočili uvodna kola kvalifikacija, Arsenal je na svom stadionu dočekao Udinese. No, nakon prodaje Fabregasa Barceloni te bez kažnjenih Nasrija, Van Persieja i trenera Wengera, 'topnici' su jedva izborili minimalnu pobjedu protiv Talijana. Walcott je zabio već u četvrtoj minuti i sve je izgledalo idealno za domaćina.

No, gosti se nisu prepali. Štoviše, to im je bilo dodatni motiv da što žešće krenuo prema golu Szczesnyja. I mogli su mu zabiti, a odlične su prigode imali i Di Natale i Armero. Međutim, pogodak nisu postigli, pa će Arsenal sljedećeg tjedna u Udinama morati braniti minimalnu prednost.

U idealnoj poziciji su Lyon, za koji je naš Dejan Lovren odigrao svih 90 minuta u pobjedi 3:1 protiv Rubina te češka Viktoria iz Plzena, koja je kao gost slavila, također sa 3:1, protiv Kobenhavena.

S povoljnim rezultatima kući su otišli i Benfica, koja je kod Twentea vodila i 2:1, ali na kraju izvukla remi (2:2), te austrijski Sturm koji se u Graz vraća također s remijem (1:1).

ARSENAL LONDON - UDINESE 1:0 (Walcott 4)
BATE BORISOV - STURM GRAZ 1:1 (Simić 59//Webber 12)
TWENTE ENSCHEDE - BENFICA LISABON 2:2 (de Jong 6, Ruiz 80//Cardozo 21, Nolito 36)
LYON - RUBIN KAZAN 3:1 (Gomis 10, Kverkelija 40-ag, Briand 71//Djadjun 3)
KOBENHAVN - VIKTORIA PLZEN 1:3 (Ottesen 69//Kolar 52, Pilar 59, Fillo 79)

Uzvrati su na rasporedu 28. kolovoza.