ŽALE SE I DALJE

Uefa odbila žalbu Olympiakos Volosa

16.08.2011 u 17:59

Bionic
Reading

Europska nogometna federacija (UEFA) odbila je žalbu Olympiakos Volosa koji je izbačen iz Europske lige zbog umiješanosti u skandal oko namještanja utakmica

Grcima je izrečena i zabrana igranja u europskim kupovima u trajanju od tri godine. Nezadovoljno odlukom Uefe vodstvo Olympiakosa najavilo je žalbu Arbitražnom sportskom sudu u Laussani (CAS).

Klub iz Volosa kaznio je i Grčki nogometni savez (EPO) i to izbacivanjem u drugu ligu, te novčanom kaznom od 300.000 eura. Ipak EPO je kasnije ublažio kaznu te će Olympiakos u novu prvoligašku sezonu krenuti s minusom od 10 bodova. Identičnu kaznu savez je izrekao i Kavali dok su njihovi predsjednici Achilleos Beos (Olympiakos Volos) i Makis Psomiadis (Kavala) dobili doživotnu zabranu posjete nogometnim stadionima i novčanu kaznu u visini od 90.000 eura. Beos suđenje zbog navodne umješanosti u namještanje utakmica čeka u zatvoru.

Volos je prvenstvo završio na petom mjestu dok je Kavala bila sedma.

Olympiakos je trebao 18. i 25. kolovoza igrati protiv francuskog Paris Saint Germainea u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsku ligu. Umjesto Grka protiv pariškog sastava igrat će luksemburški klub Differdange.