AMERIČKI SAN

Keane iz Tottenhama otišao u LA Galaxy

15.08.2011 u 20:36

Bionic
Reading

Napadač irske nogometne reprezentacije Robbie Keane (31) napustio je redove Tottenhama i potpisao je ugovor za američkog prvoligaša Los Angeles Galaxy čiji dres nosi David Beckham

Keane je napustio White Hart Lane za četiri milijuna eura odštete potpisavši za Galaxy ugovor na dvije godine. Keane je bio član Spursa ukupno osam godina - od 2002. do 2008. godine, te posljednje dvije sezone. Ukupno je za londonski klub odigrao 254 utakmice i zabio 107 golova, no u zadnje vrijeme bio je daleko od prvog sastava pa je posuđen Celticu, a zatim i West Hamu. Tijekom karijere igrao je i za Wolverhampton, Coventry, Inter, Liverpool i Leeds United.

'Već duže vrijeme razmišljam o odlasku u američku MLS ligu. Želio sam isprobati američki način života i igrati u nekom od tamošnjih klubova. Sada se moja želja ispunila,' poručio je najbolji strijelac u povijesti irske reprezentacije sa 51 golom.

Keane će se u Los Angelesu pridružiti Davidu Beckhamu koji je član Galaxyja od 2007. godine. Za momčad sa stadiona Home Depot igraju još dva bivša premierligaška igrača - Landon Donovan koji je igrao za Everton, te Juan Pablo Angel, bivši napadač Aston Ville.