UPOZORENJE

Malmö do nadoknade vodio protiv Milana

14.08.2011 u 20:22

Bionic
Reading

Švedski prvak Malmö, idući europski protivnik zagrebačkog Dinama, odlučio se za neobičan potez i generalnu probu su odradili u vidu revije s talijanskim prvacima AC Milanom. Ipak, strategija se pokazala ispravnom - veliki Talijani izbjegli su poraz tek u 90. minuti i nakon rezultata 2:2 (1:1) Šveđanima je sigurno poraslo samopouzdanje

Predivan, posve ispunjeni stadion u Malmöu svjedočio je velikoj večeri svojih ljubimaca. Krenulo je u očekivanom tonu, Ibrahimović je dodao Cassanu za vodstvo Milaneza, ali nastavak je preokrenuo situaciju.

Šveđani su, u dvoboju koji nije imao natjecateljski ritam, izjednačili nakon golčine Jimmyja Durmaza koji je s 20 metara pokazao koliko dobar udarac ima. Svakako upozoravajući faktor za Kelavu i, posebno, braniče koji mu neće smjeti ostavljati prostora u zoni šuta.

U moru izmjena u nastavku dvoboja Malmö je zaokružio veliki preokret golom Tobiasa Malma, koji je oči u oči s Abbiatijem izabrao jednostavno, rutinsko rješenje, a velika pobjeda izmakla im je iz ruku u samoj završnici kada je Boateng izjednačio rezultat na konačnih 2:2.

Iz ovakvih dvoboja ne mogu se izvlačiti epohalni zaključci, puno korisnije podatke Dinamova špijunska služba prikupila je u službenim dvobojima, ali ostaje činjenica da je Malmö skoro pobijedio Milan koji je istrčao u vrlo respektabilnom sastavu i da su si ubrizgali novu injekciju adrenalina uoči gostovanja u Zagrebu.

Dvoboj je na rasporedu u srijedu (20.45), a ulaznice se prodaju od utorka u 14 sati.

Šuter kojega se treba pripaziti
Malm je zaokružio preokret Malmöa koji im je gotovo donio lijepu pobjedu