SANJA BILIĆEV POZIV

Ibanez: U Ligi prvaka želim Barcelonu i Benficu

14.08.2011 u 13:56

Bionic
Reading

'Nije mi nimalo žao što Dinamo nije prihvatio Schalkeovu ponudu za mene. Pa ovdje sam doma, tu su moji prijatelji, moja djevojka, nikamo mi se ne žuri', kaže Dinamov bočni igrač Luis 'Lucho' Ibanez

Ništa bez Argentinaca. Prije 12 godina Dinamu je Ligu prvaka donio je Osvaldo Ardiles, a sada prema elitnom natjecanju plavi jure na krilima Leandra Cufrea i preporođenoga Luisa Ibaneza.

'Ardiles? Čuo sam za njega, naravno. Butina mi je pričao za njega da je volio popiti, ali da je bio vrhunski trener. Nisam znao da je baš on donio Dinamu Ligu prvaka', kaže Ibanez.

Popularni Lucho najomiljeniji je Dinamov igrač, publika ga obožava, što mu, kaže, daje dodatnu snagu.

'Tako mi je žao što ona moja bomba protiv Karlovca s trideset metara nije ušla u gol. Već sam je vidio unutra, bio bi to poklon toj divnoj publici', dodaje Lucho.

Navijači ga zovu 'veliko srce'.

'Mome tati Jorgeu prilaze u kafiću i kažu mu da sam veliko srce. Onda mi on sav ponosan to prenese. I to je jedino što zna reći na hrvatskom', smješka se Lucho, kojemu je obitelj svetinja.

Po tijelu su mu istetovirana imena roditelja i sestara te anđela koji ih čuva. I pokojnoga brata Matiasa, koji je imao samo mjesec dana kada je preminuo.

Ibanezov san nije samo plasman u Ligu prvaka nego i dres hrvatske reprezentacije.

'Bilićev poziv bio bi mi najveća nagrada, živim za to. Ma da budem i među 20 kandidata, bio bih presretan!'

Živi i za to da ga majka i sestre posjete u Zagrebu, no zasad to nije moguće. Upravo je u Buenos Airesu otvorio trgovinu koju će voditi najstarija sestra Carla (18), a četverogodišnja Valentina još je premala za dugo putovanje.

Želje za Ligu prvaka?

'Navijač sam Barcelone i silno bih želio na Nou Camp, ali i u Lisabon gdje u Benfici igra moj prijatelj Nicolas Gaitan', zaključio je Luis Ibanez.