BEZ GOLOVA U DUBLINU

Bezopasna Hrvatska remizirala u Irskoj

10.08.2011 u 22:42

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici pred oko 20 tisuća gledatelja u Dublinu na stadionu Aviva hrvatska nogometna reprezentacija je protiv Irske odigrala 0:0

Hrvatska je peti put gostovala u Dublinu i još uvijek je bez pobjede (dva poraza i tri neodlučena rezultata). Nakon Blaževića, Jozića i Kranjčara, niti Bilić nije našao rješenje kako da se iz Irske vrati s pobjedom. Bila je to utakmica sa samo malo žara na samom početku koji se gasio kako su minute prolazile.

U prvom poluvremenu hrvatski igrači nisu uputili nijedan udarac u okvir gola. No dva puta su tražili kazneni udarac kada su u šesnaestercu, u situacijama koje su mirisale na dobru situaciju za pogodak, padali Eduardo (13) i Strinić (15). S druge strane, domaćin je tri puta na iskušenje stavljao Pletikosu, koji je spremno zaustavljao udarce Gibsona (5), Longea (24) i Keanea (44).

Nastavak je ponudio još bezopasnije 'kockaste', a srećom ništa goropadniji nisu bili ni irski igrači. Nije bilo ideje, a rijetki pokušaji nisu ugrožavali nijedna vrata. S brojnim izmjenama igra je postala još očajnija. Hrvatska je u drugom dijelu postala nešto konkretnija tek u završnici, ali udarci Srne (83) i Kalinića (85) nisu odsjeli na pravom mjestu. Spomenimo i da se na travnjak u hrvatskom dresu nakon ozljede vratio Ivica Olić.

Hrvatska i s ovakvom igrom nije izgubila u Irskoj. Dobro je to za samopouzdanje prije kvalifikacijskih ogleda, no na utakmicama protiv Malte (2. rujna), a posebice protiv Izraela (6. rujna) Bilićevi izabranici morat će pokazati puno više. Prije svega u napadu, koji je opet bio bezopasan.

IRSKA - HRVATSKA 0:0

Irska: Given (Westwood, 65) - Kelly, Dunne, St. Ledger, Ward - Duff (Treacy, 83), Whelan (O'Dea, 74), Gibson, Hunt (Keogh, 65) - Long (Cox, 83), Keane
Hrvatska: Pletikosa - Ćorluka (Vrsaljko, 74), Šimunić, Lovren, Strinić - Srna, Modrić, Vukojević (Dujmović, 86), Kranjčar (Iličević, 65) - Eduardo (Olić, 46), Mandžukić (Kalinić, 74)