FURIJA NE MISLI STATI

Iker: Obranit ćemo i europski i svjetski naslov

10.08.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Najjaču prijateljsku utakmicu večeras u Stuttgartu igraju treća i četvrta reprezentacija svijeta – Njemačka i Brazil. 'Elf' čeka na pobjedu protiv 'selecaa' još od 1993. godine, kada je u Kölnu bilo 2:1

'Pobijedit ćemo Brazil, 18 godina frustracija je previše', najavio je njemački izbornik Joachim Löw.

Nogometna poslastica večeras je i u Rimu gdje će Italija ugostiti svjetskog i europskog prvaka Španjolsku.

'Ne želim da ispadnemo bahati, ali uvjeren sam da ćemo osvojiti i EP 2012. te SP 2014. godine', izjavio je vratar 'furije' Iker Casillas.

Španjolski novinari proteklih su dana pisali da u njihovoj reprezentaciji postoji rascjep na klanove Barcelone i Reala, no izbornik Vicente del Bosque to je demantirao:

'To su gluposti. Znam da je bilo nekih prepirki dok su protekle sezone međusobno igrali Real i Barcelona, no uvjeravam vas da igrači to zaborave čim dođu u reprezentaciju. Nacionalni dres je iznad klupskog.'

Druga reprezentacija svijeta, Nizozemska, večeras je na Wembleyju trebala testirati Englesku, no susret je odgođen zbog velikih nereda u Londonu.

'To je ponižavajuće za našu zemlju. Molim vas, prestanite', apelirao je na bijesni narod napadač Albiona Wayne Rooney.

Otkazane su i tri utakmice engleskog Liga-kupa (West Ham - Aldershot, Charlton - Reading, Crystal Palace - Crawley).

Najjači suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za EP 2012, reprezentacija Grčke, gostuje u BiH. Izbornik Safet Sušić sigurno je zažalio što je dao odmor igračima iz Rusije (Ibričić, Rahimić, Misimović), jer je zbog ozljeda ostao i bez Pjanića, Papca te Dinamova veznjaka Alispahića.

Turski izbornik Guus Hiddink naznačio je da bi mu današnja utakmica s Estonijom mogla biti i posljednja. Naime, šokirala su ga brojna namještanja u Turskoj.

'Otkrije li se da je i nacionalna vrsta umiješana u taj skandal, odstupit ću istoga trena. Reprezentativcima sam rekao da jedino oni mogu osvjetlati obraz turskog nogometa', rekao je Hiddink.