JELAVIĆ OTPAO

Biliću na okupljanje došao tek jedan igrač!

07.08.2011 u 22:24

Bionic
Reading

Za prijateljski susret s Irskom otpao je Nikica Jelavić zbog boli u koljenu, a upitan je i nastup Milana Badelja, izvijestio je izbornik Bilić

Šefu reprezentacije na okupljanje za prijateljsku s Irskom došao je tek jedan igrač! Dogovor je bio u foajeu hotela Sheraton u nedjelju u 19 sati, čekao je Slaven Bilić, a pojavio se samo Šime Vrsaljko, igrač koji u karijeri ima tek jednu reprezentativnu kapicu.

Do ponoći su trebali 'kapnuti' još vratar bez poslodavca Vedran Runje te njegov kolega Danijel Subašić, koji je u to doba spremao obući bijele rukavice na Poljudu.

'Istina, ovo je specifično okupljanje, nalazimo se svega na tri dana. Bez brige, svi ćemo se naći u Dublinu u ponedjeljak na treningu', objašnjavao je izbornik nesvakidašnju situaciju.

A onda je slegnuo ramenima, vijesti nisu bile dobre.

'Otpao je Nikica Jelavić, čim je završio susret s Chelseajem čuli su se naši liječnici, požalio se na bol u koljenu, osjetio ga je i prije utakmice, odlazi na pregled i tek će se vidjeti koliko je ozbiljno. Upitan je i Milan Badelj, ima problem s tetivama, kaže mi dr. Rakić da ni on neće biti spreman za Irce', veli Bilić, kojeg najviše muči pitanje vratara, zasad je najbliži kockastoj 'jedinici' Danijel Subašić.

No, zašto baš put u Irsku, kako su baš oni odabrani?

'Čim mi je G.T. (glavni tajnik Zorislav Srebrić, opa) rekao da možemo ićio u Dublin, prihvatio sam to bez razmišljanja. Repka su koja je u rangu Grčke i Izraela, mnogo toga bit će mi jasnije. Dečkima kanim ponovit što od njih očekujem, iako to već znaju, a na travnjaku ću isprobavati one koji su dosad dobivali manje priliku. Ništa spektakularno'.

Znači li to da rezultat iz prijateljske i nije važan?

'Važan je itekako, osim za nas, važan je i cijeloj naciji'.

S druge strane stajat će Giovanni Trapattoni, ali ga to ne impresionira.

'To mi nije izazov, iako, čovjek je legenda. Gledao sam njihovih posljednjih pet utakmica, vidi se njegova ruka. Uvijek su bili nabrijani i agresivni, a sada je uveo diciplinu'.

Osluškivao je i prvi trener HNS-a potpop Grnja kidsa u Kolumbiji. Komentar?

'Neuspjeh. To možemo podvući ispod prve dvije utekmice, za Saudijsku Arabiju i za Nigeriju, za koju smo ionako znali da su favoriti. Ali, izgubiti od Gvatemale, koja je imala 0-11 skor u prve dvije utakmice, e to je zaista pravi šok. No, nedostajali su Grnji krucijalni igrači, budimo svjesni, nemamo mi baš 30 vrhunskih talenata'.