TALIJANSKI SUPERKUP

Milanu prvi trofej, Kinezima velika zarada

06.08.2011 u 16:16

Bionic
Reading

U talijanskom Superkupu igranom na raasprodanom pekinškom stadionu Ptičje gnijezdo, pred 90.000 gledatelja Milan je došao do prvoga trofeja sezone

U 275. utakmici u povijesti dva milanska kluba, Derbi della Madonnina pripao je 108. put Milanu nakon što je pobijedio gradskog rivala Intera 2:1.

U zadnja tri Superkupa koja su igrana neparnih godina, trofej je odnio osvajač Kupa, u ovom slučaju Inter. Nizozemac Wesley Sneijder zabio je u 22. minuti fantastičan pogodak iz slobodnog udarca kojim je crno-plave doveo u vodstvo i činilo se kako će ta mini-tradicija biti nastavljena.

Ipak, u drugom poluvremenu bolju je igru Milana u pogodak za izjednačenje pretvorio Zlatan Ibrahimović u 60. minuti, a potpuni preokret donio je Kevin Prince-Boateng samo devet minuta kasnije. Samuelu Eto’u je zbog zaleđa poništen pogodak za 2:2 u zadnjoj minuti sudačke nadoknade.

No, nakon superkupa u Pekingu neće ruke trljati samo Inter koji će prodajom Sneijdera u Manchester City za 36 milijuna eura, zaraditi 21 milijun eura na Nizozemcu, nego i kineski organizatori. Telekomunikacijska tvrtka Huawei te tekstilna tvrtka Tries Group platili su oko dva milijuna eura za sponzorstvo, a tu je i rasprodan stadion (90.000 gledatelja) s cijenama ulaznica od 100 do 400 eura što je dodatnih 15-ak milijuna eura!