PREMIERSHIP

Modrić presudio 'bluesu', Fulham šokirao Fergusona

21.03.2009 u 18:30

Bionic
Reading

Luka Modrić bio je ponajbolji igrač Tottenhama na utakmici protiv Chelseaja, a upravo je njegov gol bio odlučujući za jubilarnu 10. pobjedu njegovog kluba u Premiershipu. Iznenađenje kola bio je poraz Manchester Uniteda na gostovanju kod Fulhama

Kako se bliži kraj Premiershipa, tako je bitka za naslov engleskog prvaka sve žešća i zanimljivija. U subotu popodne prvo je Manchester United nenadano izgubio na gostovanju kod Fulhama, a onda je koji sat kasnije poraz u gostima doživio i Chelsea. Da stvar bude bolja, jedini gol na White Hart Leaneu zabio je Luka Modrić.

'Crveni vragovi' malo pomalo gube veliku prednost pred pratnjom i više nije nemoguće da Liverpool ili Chelsea u konačnici i prestignu nogometaše sir Alexa Fergusona. Subotnje gostovanje kod Fulhama definitivno neće ostati u dobrom sjećanju navijača aktualnih prvaka Europe. Pogotke za domaćine postigli su Murphy u 18. minuti s bijele točke i Gera u 87, a gosti su kraj utakmice dočekali sa samo devet igrača na travnjaku. Prvi crveni karton dobio je Scholes u 17. minuti, a drugi Rooney dvije minute prije kraja.

Luka Modrić i Vedran Ćorluka odigrali su izvrsnu utakmicu za protiv Chelseaja, a upravo je Lukin gol u 50. minuti presudio pobjednika. Osim što je postigao pogodak, Modrić je jako dobro razigravao suigrače, natjerao Ballacka na dobivanje žutog kartona, a nakon manje ozljede potkraj susreta, zatražio je izmjenu. Harray Redknapp poštivao je njegovu želju i glavni playmaker Tottenhama i hrvatske reprezentacije ispraćen je s travnjaka uz ovacije prepunih tribina.

Naš treći reprezentativac koji igra na Otoku, Niko Kranjčar, također je bio uspješan. Njegov Portsmouth nadvisio je favorizirani Everton sa 2:1 i s nova tri boda malo se odmaknuo od zone ispadanja. Everton je ostao na šestom mjestu.