ISPIRANJE OKUSA

Nigerijci oprezni, Hrvatska želi barem bod

03.08.2011 u 15:18

Bionic
Reading

Nogometaši Hrvatske u noći sa srijede na četvrtak (u tri sata po hrvatskom vremenu, ali bez TV-prijenosa na Eurosportu) igrat će u drugom kolu svoje skupine na Svjetskom prvenstvu do 20 godina protiv Nigerije. Aktualni afrički prvaci u ovom uzrastu lako su se u prvom kolu obračunali sa slabašnom Gvatemalom (5:0)

Da bismo ostali u igri za prolazak u drugi krug, ne smijemo izgubiti. Bilo bi idealno pobijediti, ali moramo popraviti igru za tisuću posto.

'Nema predaje. To nikako. Imamo još dvije utakmice do završetka igranja u skupini. Pokušat ćemo iznenaditi Nigeriju, premda će to biti jako, jako teško. Bod bi bio velik kao kuća jer ne treba zaboraviti da i treće mjesto može donijeti drugi krug', rekao je Ivica Grnja, izbornik reprezentacije, koji je cijelu utakmicu protiv Saudijske Arabije prosjedio na klupi, a uz aut-liniju stalno je bio njegov pomoćnik Nikica Cukrov. Hoće li tako biti i protiv Nigerije, ostaje nam vidjeti.

John Obuha, izbornik Nigerije, zna da mu pobjeda protiv Hrvatske sigurno donosi sljedeći krug.

'Moramo biti jako oprezni s Hrvatskom koja sigurno može mnogo bolje od onoga što je pokazala protiv Saudijske Arabije', istaknuo je Obuh koji je prije dvije godine sjajno vodio reprezentaciju Nigerije na SP-u do 17 godina gdje ih je tek u finalu pobijedila Švicarska.

Zvonko Pamić bio je naš najistaknutiji pojedinac u prvoj utakmici.

'Nismo imali sreće protiv Arapa. Imali smo velik broj prilika i sada se moramo vaditi protiv puno jačeg suparnika. Znamo da nas poraz gura doma', istaknuo je Pamić.