SUKOBI NA KUPU

Huliganski okršaji diljem Njemačke

01.08.2011 u 19:28

Bionic
Reading

Burno je bilo na utakmicama prvoga kola njemačkoga kupa koje su igrane prošloga vikenda

Najkrvavije je bilo u Berlinu, gdje je domaći petoligaš Dynamo izgubio od bundesligaša Kaiserslauterna 0:3. Posljednji sučev zvižduk ujedno je bio znak berlinskim huliganima da krenu u obračun s gostujućim navijačima.

Tako se oko 250 navijača Dynama probilo do simpatizera K'lauterna i stalo ih nemilice udarati čime god su stigli. U naletu bijesa nisu birali sredstva, a ni cilj, jer su batine dobila i djeca, žene, stariji... U potpunom kaosu hladne je glave ostao predsjednik Kaiserslauterna koji je pomogao spasiti dvoje djece pred naletom divljaka i zaštitio ih tako što ih je odveo u autobus bundesligaške momčadi.

U neredima je ozlijeđeno 18 policajaca, a privedeno je 27 navijača Dynama. Berlinska policija za sve je okrivila zaštitarsku službu koja je otvorila vrata Dynamovim huliganima i omogućila im da se dokopaju dijela tribine s gostujućim navijačima, a kad je policija htjela intervenirati, vrata su bila zaključana!

Nemirno je bilo i nakon utakmice u Oldenburgu gdje je HSV našega Mladena Petrića prošao u drugo kolo pobjedom 2:1. Neredi su izbili na glavnom željezničkom kolodvoru u Hamburgu, po povratku navijača iz Oldenburga.

Policija je pokušala legitimirati oko 200 HSV-ovih ekstremnijih navijača, kojima se to nije svidjelo pa su krenuli bacati sve što im se našlo pod rukom na policiju. Letjele su boce, baklje, kamenje... Policija je uz pojačanja i suzavce ipak nekako uspjela smiriti huligane, a onda je stigao novi vlak s navijačima pa je došlo do novih sukoba. Epilog nereda bio je 13 ozlijeđenih policajaca, od kojih su dva zadržana u bolnici i svega devet uhićenih. Njemački organi reda ističu da među HSV-ovim navijačima ima oko 400 koji su 'zaduženi' za nerede.

Dovoljan dokaz da osiguranje u Berlinu nije bilo na potrebnoj razini