Nogomet (NE)MORALNO

Fifa na ždrijeb kvalifikacija za SP potrošila 150 mil. kuna!

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Fifa na organizaciju ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP potrošila 18 milijuna funta!

Preračunato u nama bližu valutu, to je 150 milijuna kuna! I kad se još uzme u obzir da je čitava predstava trajala oko 100 minuta, ispada da je minuta šoua iz Rio de Janeira stajala milijun i pol kuna. Kad je iznos došao u javnost, čelnici svjetske nogometne organizacije našli su se pod paljbom.

Fifa je, na račun lokalnih poreznih obveznika, novac potrošila na montažnu građevinu jer su Blatter i društvo tvrdili da u Rio de Janeiru nema prigodne zgrade koja bi mogla ugostiti više od 1000 uglednika iz svijeta nogometa. Osim za tu priliku 'sklepane' građevine, novac je potrošen i na jako policijsko osiguranje, pse tragače, interventnu i specijalnu policiju te snajperiste koji su s krovova štitili skup.

Na burnim prosvjedima protiv ovakva rasipanja novca istaknuto je i da će se 20.000 ljudi morati prisilno preseliti uoči SP-a 2014., jer će njihove kuće biti srušene kako bi se mogle proširiti ceste u blizini stadiona.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku