Nogomet KORAK PO KORAK

FIFA preispituje katarsko dobivanje SP-a?

Predsjednik svjetske nogometne organizacije Fife Sepp Blatter ostavio je otvorenom mogućnost da se preispita katarsko dobivanje domaćinstva SP-a 2022. godine

Nakon što su iz Fife provalile korupcijske afere, osnovano je etičko povjerenstvo koje istražuje sve sumnjive radnje, a Švicarac na čelu svjetskog nogometa otkrio je da će se na meniju možda naći i Katar.

'Zasad nećemo dirati katarsko domaćinstvo svjetskog prvenstva. Ali, istražujemo afere korak po korak. A ako etičko povjerenstvo odluči na temelju nekih sumnji da se mora istražiti i dobivanje domaćinstva SP-a 2022., onda ćemo to i učiniti', rekao je Blatter.

Njegove su izjave možda potaknute i istupom predsjednika Njemačkog nogometnog saveza Thea Zwanzigera te sponzora adidasa, koji su izrazili sumnju u mutne poslove oko dodjeljivanja SP-a Kataru.

Osvrnuo se Blatter i na moguće igranje toga SP-a u zimi zbog velikih vrućina koje vladaju na Arapskom poluotoku tijekom lipnja i srpnja.

'Promjena je moguća, ali inicijativa mora doći od domaćina, dakle Kataraca. Zasad oni tako nešto nisu zatražili', govorio je Blatter.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku