FULHAM U PREDGRAĐU

Bijes u RNK-u: Morali smo dobiti Poljud

27.07.2011 u 12:56

Bionic
Reading

Dvoboj u 3. pretkolu Europske lige u kojem Split dočekuje Fulham najveći je dan u povijesti 'crvenih'

Toga su svi u Parku mladeži svjesni, ali ne misle biti topovska hrana za klub čiji je vlasnik multimilijarder Al Fayed. Koji, naravno, neće doći na utakmicu. Teško nam je uopće zamisliti to da bi Al Fayed sjeo na stadion u Dugopolju i gledao dvoboj protiv Splita. A i Ivan Katalinić, trener Splita, smatra da mora ugostiti Fulham na većem stadionu.

'Žalim što Split nije iskoristio ovakvu prigodu. Trebali smo igrati na Poljudu, ali još jednom se pokazalo da su važni samo Hajduk i Dinamo. No to je naša stvarnost, ove dvoboje Hajduka i Splita protiv engleskih klubova grad je morao puno bolje iskoristiti', odapeo je Katalinić otrovnu strelicu.

Sasvim realno Katalinić gleda na taj dvoboj. Fulham je momčad koja vrijedi 95,1 milijun eura, a Split je procijenjen na 9,3 milijuna eura, s tim da samo Križanac ima veću vrijednost, do milijun eura. Usto, upitan je njegov nastup, tek je počeo s treninzima i pitanje je hoće li ga Katalinić staviti u igru od prve minute.

'Tko zna kad će nam se opet pružiti prigoda igrati protiv ovakve momčadi. Fulham teži igrati prema naprijed, a mi moramo odigrati iznad svojih mogućnosti za ostvarenje dobrog rezultata. Velika bi stvar bila da ne izgubimo', jasno će Katalinić.

Sportski direktor Nenad Pralija smatra Engleze favoritima, ali vjeruje svojim igračima.

'U nogometu su iznenađenja uvijek moguća, zašto ga i mi ne bismo napravili? Poštujemo Fulham, ali ga se ne plašimo', rekao je Pralija.