FINALE COPE AMERICA

Pamtit će se samo trofej i - paragvajske navijačice

24.07.2011 u 11:46

Bionic
Reading

U nedjelju u 21 sat, na stadionu Monumental u Buenos Airesu, sučelit će se u finalu Copa Americe Urugvaj i Paragvaj. Urugvajci su dosad 14 puta bili pobjednici ovog natjecanja, a Paragvaj je dohvatio samo dva trofeja

Udarna igla Urugvaja, Liverpoolov napadač Luis Suarez, s tri je pogotka na čelu ljestvice strijelaca ovogodišnje Copa Americe, Čelnu poziciju dijeli s Argentincem Agüerom, koji se već negdje sunča i zaboravio je da je i igrao na ovom natjecanju. U nedjeljnom finalnom dvoboju s Paragvajem, Suarez može, zatrese li mrežu, sam dohvatiti naslov najboljeg strijelca, no urugvajski napadač uoči jedne od najvažnijih utakmica u karijeri naglašava:

'Najvažnije je da Urugvaj osvoji Copa Americu. Svi se moramo podrediti tom cilju, a tek su u drugom planu pojedinačne nagrade. Lijepo je biti najbolji strijelac, ali da mogu birati, uvijek bih potpisao da Urugvaj bude prvak Južne Amerike, a da ja u tom finalu ne zabijem. Najvažnije je da momčad ostvari svoje snove', rekao je Suarez, jasno davši do znanja koliko mu znači momčadski trofej.

Bude li Urugvaj pobjednik, bit će to rekordni, 15. put da ta zemlja osvaja naslov, zasad je Urugvaj izjednačen s Argentinom (po 14 trofeja). No, Suarez upozorava:

'Lijepo je imati blistavu prošlost. Ali, uoči nedjeljne utakmice to ne znači baš ništa. Moramo se usredotočiti na Paragvaj, a u sjećanju na uspješnu prošlost možemo samo potražiti dodatnu motivaciju. Urugvajski nogomet stalno napreduje - mlada vrsta do 17 godina druga je na SP, momčad do 20 godina izborila je nastup na OI, a mi smo lani bili polufinalisti SP, sad smo finalisti Cope! Nadam se da ćemo sve zaokružiti slavljem u Buenos Airesu', kaže Suarez.

Uzdanica Paragvaja, kapetan Luis Villar, ovih je dana napustio Real Valladolid i potpisao za argentinski Estudiantes. Izvrsni 34-godišnji vratar kaže:

'Ovo su najljepši dani moje karijere! Neki nam predbacuju što smo do finala došli s pet remija, bez pobjede, ali koga briga za to! Osvojimo li Copu, pamtit će se samo trofej, nitko više neće spominjati pet remija', kaže sjajni vratar Paragvaja.

Pamtit će se i prekrasne paragvajske ljepotice, koje ponosno pokazuju bujne obline na tribinama. Poznata starleta Larisa Riquelme dobila je društvo i Paragvaj definitivno ima najljepšu navijačku skupinu...