POPISAO NOVI UGOVOR

Benitez s 'redsima' cijelo desetljeće

19.03.2009 u 18:52

Bionic
Reading

Iako se govorilo da Rafael Benitez na kraju sezone, to jest po isteku ugovora, napušta Liverpool, španjolski je stručnjak u srijedu otklonio te sumnje. U prilog su mu sigurno išli i prošlotjedni rezultati protiv Reala i Manchester Uniteda kojima je njegova momčad utrpala osam golova

Benitezov važeći ugovor s Liverpoolom trajao je do ljeta, ali izuzetna privrženost klubu od dolaska iz Valencije 2004. godine, kao i posljednja smjena izvršnog direktora, omogućili su mu da nakon pet odbijenih ponuda za novi ugovor nastavi sa svojom pričom na Anfildu.

'Moje srce je uz nogometni klub Liverpool i oduševljen sam zbog potpisivanja novog ugovora. Volim ovaj klub, volim ovaj grad i volim naše navijače. Klubu koji ima ovakvu podršku nikada ne bih mogao reći 'ne'. Uvijek sam govorio da želim dugo ostati među 'redsima', a kada mi ugovor istekne, iza sebe ću imati cijelo desetljeće na klupi Liverpoola', izjavio je Benitez za klupsku internetsku stranicu.

Od dolaska iz Valencije, s kojom je osvojio dva naslova prvaka Španjolske i Kup UEFA, Benitez je s Liverpoolom osvojio četiri trofeja – FA kup, Superkup Europe, Superkup Engleske i - nakon jedne od najljepših utakmica u povijesti finala - Ligu prvaka. Jedan od, bez svake dileme, najboljih trenera današnjice dva puta je biran za trenera godine u Engleskoj, a do kraja ove sezone njegova ekipa je u konkurenciji za 19. naslov prvaka Engleske i šesti naslov prvaka Europe.