USPJESI U EUROPI

Varaždin i Split: U uzvrate bez kalkulacija

21.07.2011 u 09:48

Bionic
Reading

Varaždinci i Splićani večeras igraju svoje uzvratne utakmice 3. pretkola Europske lige, a prema najavama koje stižu iz oba stožera, obje ekipe će od početka krenuti na pobjede

Varaždinci, unatoč velikim financijskim problemima, izvrsno stoje u Europi. S gostovanja u Moldaviji u Varaždin su donijeli solidan rezultat (1:1), ali i izvrstan igrački dojam. Hrvatska momčad definitivno je kvalitetnija i talentiranija i prava je šteta što Iskra-Stal iz Pridnjestrovlja nije pobijeđena već u prvoj utakmici prije tjedan dana.

Samir Toplak vjeruje kako samo napadačkom igrom njegova momčad može bez stresa i problema izboriti iduću rundu natjecanja. Stoga je i igru prilagodio svojim razmišljanjima.

'Moldavci stižu u Varaždin rasterećeni, a mi smo već u Tiraspolu shvatili kako imaju neugodnu kontru. Oštri su i agresivni, tako da će pogreške trebati svesti na minimum. No mi nećemo čuvati rezultat. Braniti se ne znamo, ne treniramo takvu igru. Iako, ne krijem da me danas zanima samo prolaz, a ne ljepota igre.'

Nažalost, za Varaždin neće igrati kartonirani Nikola Šafarić, no svi ostali su u momčadi i nestrpljivo čekaju da točno u 19 sati škotski sudac Steven McLean da znak za početak susreta.

RNK Split je u još boljoj rezultatskoj situaciji od Varaždinaca. 'Radnici' su na gostovanju u Sloveniji izborili pobjedu od 2:1, pa trener Ivan Katalinić ima na raspolaganju i više opcija kako izboriti konačni prolaz 3. pretkola. Nažalost, Ivica Križanac je ozlijeđen, no i bez njega Domžale bi na stadionu Hrvatskih vitezova morale 'pasti' po drugi put.

'Igrat ćemo kao da na poluvremenu vodimo 2:1, ovo je europska utakmica i tu vrijede neka druga pravila. Naš cilj je prolaz i od njega nas dijeli samo 90 minuta dobre igre. Domžale su ozbiljan protivnik, ali ja mislim da smo mi bolji'.

Utakmicu Splita i Domžala sudit će njemački sudac Deniz Aytekin, a početak je predviđen u 20,30 sati.