JAVNOST TRAŽI KRIVCA

Argentinci bijesni na Messija zbog ispadanja

17.07.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Nogometaši Urugvaja plasirali su se u polufinale Kupa Amerike pobijedivši domaćina Argentinu s 5-4 na jedanaesterce, nakon što je u regularnom dijelu bilo 1-1. Domaći mediji sasuli su paljbu na 'gauče', a pogotovo na Messija

'Sramota', 'Messi opet nije odveo Argentinu do uspjeha' - samo su neki od naslova u argetinskim medijima nakon ispadanja Argentinaca od kojh je cijeli narod očekivao naslov prvaka Južne Amerike kod kuće nakon 1993. Argentinci su posebno kivni na najboljega svjetskog igrača Lea Messija, koji za nacionalnu selekciju nije zabio još od ožujka 2009. Dvoboj u santa Feu protekao je znaku nervozne igre i sjajne izvedbe Urugvajaca s igračem manje, pogotovu u obrani.

Vratar Urugvaja Fernando Muslera istakao se s više sjajnih obrana tijekom meča, ali je odlučujuća bila kada je zaustavio udarac Carlosa Teveza s bijele točke i eliminirao s turnira favorizirane domaćine.

Urugvaj je šokirao Argentinu vodstvom u šestoj minuti iz uigrane kombinacije nakon slobodnog udarca koji je izveo Diego Forlan s lijeve strane, glavom prebacio na drugu stranu branič Martin Caceres a veznjak Diego Perez uklizao za 1:0. No, Argentina je izjednačila 11 minuta kasnije, kada je Lionel Messi poslao dugu loptu za Gonzalo Higuaina koji je glavom zabio gol.

Urugvaj je ostao s 10 igrača od u 38. minuti kada je Diego Perez, koji je kažnjen žutim kartonom zbog prekršaja na Javieru Mascheranu, zaradio drugi žuti karton za opstrukciju igre. Kapetan Argentine Mascherano isključen je iz igre tri minute prije isteka 90 minuta zbog drugog žutog kartona.

'Ovo je veliki udarac za Argentinu, ali ja namjeravam nastaviti s izborničkim poslom. Naš cilj je ionako Svjetsko prvenstvo 2014', kazao je argentinski izbornik Gabriel Batista, čija je momčad na ovom prvenstvu odigrala tri utakmice neriješeno i pobijedila tek slabašnu Kostariku.

Urugvaj će se u polufinalu igrati s Peruom, koji je svladao Kolumbiju s 2:0 u produžecima, što je također veliko iznenađenje.