KUP UEFA

Zenit i Križanac u nemogućoj misiji

19.03.2009 u 08:35

Bionic
Reading

U srijedu su se u četvrtfinale Kupa Uefa plasirali Marseille i Werder, a danas je na rasporedu preostalih šest uzvratnih utakmica osmine finala

HSV Ivice Olića i Mladena Petrića pokušat će u istambulskom paklu proći među osam najbolji. Trener Martin Jol ima problema s ozljedama, a zbog toga neće biti ni Petrića. Situacija s izostancima nije ništa bolja ni u Galatasarayju, ali prednost je na strani domaćina koji ne treba juriti nego može čekati da se gosti otvore. Naime, u Hamburgu je bilo 1:1 pa je Turcima za prolaz dovoljno 0:0.

Težak, neki će reći i nemoguć zadatak čeka Ivicu Križanca i Zenit. U Udinama je ruska momčad potopljena u zadnjih pet minuta sa 0:2 i sada će pokušati u St. Petersburgu napraviti preokret. Kod branitelja naslova vjere ne nedostaje iako neće biti Širokova i Anjukova (kartoni).

'U sličnoj situaciji smo bili i prošle sezone. Vjerujem da možemo dohvatiti četvrtfinale. Imamo sve kvalitete da kod kuće napravimo rezultat koji nam treba', rekao je stručnjak Zenita Dick Advocaat.

I Srnin Šahtar će u Donjecku loviti minus iz prve utakmice. U čvrstoj utakmici u Moskvi CSKA je slavio pogotkom s bijele točke Vagnera Lova.

'Bez obzira na probleme s ozljedama i kartonima imamo sastav koji to može nadvladati', izjavio je u najavi rumunjski trener na klupi Ukrajinaca Mircea Lucescu.

Dinamo Kijev čiji dres nose Goran Sablić i Ognjen Vukojević brani kod Metalista 1:0. Gol je u prvoj utakmici postigao hrvatski veznjak koji će zbog kartona preskočiti uzvrat. Harkovljani su druga momčad prvenstva, ali po kvaliteti se ne mogu mjeriti s Kijevljanima i Dinamo bi trebao sačuvati prednost iz prvog ogleda.
U ostalim utakmicama Manchester City kod Aalborga donosi 2:0, a u okršaju u Portugalu između Brage i PSG je sve otvoreno, jer je u Parizu bilo 0:0.