NEMA SUKOBA INTERESA

Sakoman: Očeva tvrtka nije obnavljala stadion

13.07.2011 u 11:37

Bionic
Reading

Otac Miljenka Sakomana, direktora Dinamova stadiona, ima tvrtku koja se bavi gradnjom i uređivanjem sportskih terena. No u Maksimiru tvrde da ta tvrtka nije sudjelovala u obnovi stadiona

U javnosti se pojavila informacija da obnovu maksimirskog stadiona izvodi privatna tvrtka Maxmar Sport, formalno u vlasništvu Milana Sakomana, oca trenutačnog direktora stadiona Miljenka Sakomana. No priča prozvanih je drukčija.

'Očeva tvrtka jedina u Hrvatskoj ima Fifinu licenciju za travnjake, ali znali smo da će biti priča o sukobu interesa i zato nije angažirana', rekao je Miljenko Sakoman, koji je svog oca i naslijedio na funkciji direktora stadiona.

U Maksimiru tvrde da na obnovi rade tvrtke koje su taj posao dobile na javnom natječaju.

'Čak i da smo angažirali Sakomanovu tvrtku, ne bi bilo sukoba interesa jer Miljenko Sakoman kao direktor stadiona ne odlučuje o odabiru izvođača radova, već uprava kluba, koje on nije dio', objasnio je glavni Dinamov direktor Damir Vrbanović.

Napomenimo i da su neke tvrtke došle pomoći dobrovoljno i besplatno, kao tvrtka Fintić koja je stavila fasadu na objekt između zapadne i sjeverne tribine.

Dinamo je izravno kupio travu s granice Austrije i Češke, istu kakva je postavljena na Realovu stadionu Santiago Bernabeu.

Izravno je od proizvođača u Turskoj kupio i sve nove sjedalice, oko 38.000, također i umjetnu plavu travu kojom je prekrivena ionako uništena atletska staza.