KVALIFIKACIJE LIGE PRVAKA

Sjajan posao napravili Česi i Slovenci

13.07.2011 u 09:13

Bionic
Reading

Nogometaši češkog prvaka Viktorije Plzen načinili su veliki korak prema plasmanu u treće pretkolo Lige prvaka, a pred vratima prolaza su i bugarski Litex, te litavski Ekranas

Česi su u prvom susretu drugog pretkola na gostovanju u Jerevanu pobijedila armenskog prvaka Pjunik 4:0 i već nakon prve utakmice osigurali nastavak natjecanja. Golove za češku momčad koja prvi put nastupa u kvalifikacijama Lige prvaka zabili su Bakoš (7, 40-11m), Horvath (28-11m) i Kolar (72).

Gostujuću pobjedu ostvario je i Litex Loveć u Crnoj Gori protiv Mogrena 2:1. Domaćin je poveo golom Zeca u 14. minuti, no Litex je u nastavku okrenuo rezulat, a dvostruki strijelac bio je Todorov (77, 79).

Ekranas je u Corradinu na Malti pobijedio Vallettu 3:2 nakon što je u prvom poluvremenu vodio 3:0. Domaćin je u nastavku uspio tek ublažiti poraz.

Maribor je pobijedio F91 Dudelange 2:0 i ne bi trebao previše strahovati uoči uzvrata u Luksemburgu. Identičnim rezultatom Slovan je u Bratislavi slavio protiv kazahstanskg prvaka Tobola. Slovaci su do pobjede došli s igračem manje nakon što je u 68. minuti isključen Halenar, a strijelci su bili Šebo (42) i Guede (80).

U posljednjem susretu večeri irski prvak Shamrock Rovers je pobijedio estonsku Floru Tallinn 1:0, a gol je zabio Turner u 32. minuti. Gosti su dvije minute prije primljenog gola zapucali jedanaesterac, a neprecizan je bio Minkenen.

Ostale utakmice drugog pretkola na rasporedu su u srijedu, a sastaju se DINAMO (HRV) - Neftchi Baku (Aze), Maccabi Haifa (Izr) - Borac Banja Luka (BiH), Skënderbeu (Alb) - APOEL (Cip), Sturm Graz (Aut) - Videoton (Mađ), Zestafoni (Gru) - Dacia (Mol), Malmö (Šve) - HB Tórshavn (FO), Rosenborg (Nor) - Breibablik (Isl), Bangor City (Wal) - HJK Helsinki (Fin), Skonto (Lat) - Wisla Krakow (Polj), Linfield (SI) - BATE Borisov (Blr) i Partizan (Srb) - Škendija (Mak)