COPA AMERICA

'Gauči' u četvrtfinalu dočekali jaki Urugvaj

13.07.2011 u 08:58

Bionic
Reading

Na Copa Americi u Argentini odigrane su dvije utakmice nakon čega su iz skupine C plasman u četvrtfinale izborili Čile, Urugvaj i Peru

Čile je u zanimljivom susretu svladao Peru sa 1:0. Jedini pogodak zapravo je bio autogol, i to u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nesretni strijelac bio je veznjak Andre Carrillo koji je zatresao vlastitu mrežu nakon udarca iz kuta.

Obje reprezentacije su od 62. minute igrale s desetoricom, jer su zbog međusobnog obračuna isključeni Čileanac Jean Beausejour i Peruanac Giancarlo Carmona.

Čile - Peru 1:0

U drugom okršaju skupine rezultat je također bio 1:0. Urugvaj je srušio Meksiko ranim pogotkom Alvara Pereire koji je bio precizan u 14. minuti kada je iz gužve pospremio jedan odbijanac iza leđa Luisa Michela.

Urugvaj - Meksiko 1:0

Iz skupine C su se u četvrtfinale plasirali Čile (7 bodova), Urugvaj (5) i Peru (4), a Meksiko je završio svoj nastup na turniru bez osvojenog boda.

Uz njih prolaz među osam zasad su izborili Venezuela, Kolumbija i Argentina, a trenutačno je poznat samo jedan četvrtfinalni okršaj, a to je onaj između domaćina prvenstva kojeg 16. srpnja u Santa Feu očekuje sraz s Urugvajcima.