NEFTCHIJEVA PRESICA

Gosti tajanstveni, spremaju iznenađenje

13.07.2011 u 08:22

Bionic
Reading

Ekspedicija iz Bakua predvođena Arifom Asadovom dugo nije izlazila iz svlačionice pod obnovljenim maksimirskim jugom. Odrađivali su posljednji dogovor prije utakmice s Dinamom

Nikad tako kasno niti jedan trener nije držao press konferenciju, novinari su dugo u Domagoju čekali da Asadov pusti bijeli dim. Prošlo je već 22.10, a onda kad je napokon stao pred mikrofone - zakopčani do grla.

'Dinamo je sjajna momčad, jaki su, ali cilj je uspjeti usprkos svim nedaćama,' rekao je trener Neftčija.

Po azerbajdžanskom je bilo jedan ujutro kad smo razgovarali.

'A eto, malo smo duže trenirali, nije bio cilj provocirati, takav nam je program, nemojte se ljutit. Ali, ako se igrači prilagođavaju, što ne bi i vi novinari,' dodao je trener Asadov.

Nije dakako bio problem čekati, ali nismo dočekali niti jedan konkretan odgovor.

'Bunker? Vidjet ćete na utakmici sve. Naš najbolji igrač? Ma svi su isti, ne dijelim igrače na dobe i loše. Svi su meni jednaki. Dinamova snaga? Jako su snažni, i u obrani i u napadu,' prosipao je 'ekskluzivne' informacije trener gostiju... Odustali smo od daljnjih pitanja.

Nešto pričljiviji bio je Igor Mitreski, Makedonac u redovima Neftčija.

'Respektiramo Dinamo, nije nam bilo lako kad smo vidjeli ždrijeb. Upravo smo htjeli izbjeći klubove iz bivše Jugoslavije, Dinamo i Partizan. Nema veze, ne predajemo se, igrat ćemo napadački, otvoreno. Nama bi i neriješeno igralo,' poručio je Mirtreski.

Kolike smatrate da su vam šanse?

'Igraju se dvije utakmice, jedna kod vas, a druga kod nas,' 'otkrio' je Mitreski.

Sve u svemu, dečki ni nemaju što puno reći, busati se o prsa. Nadaju se samo da neće teško stradati. A to ne smiju priznati. Bar javno.