BALKANSKI ZVUCI U ROSTOVU NA DONU

I Hristo Stoičkov ide u Rusiju?

11.07.2011 u 12:09

Bionic
Reading

Ruud Gullit, Dan Petrescu, Michael Laudrup, Dick Advocaat... Listu nogometnih legendi na trenerskoj pečalbi u Rusiji mogao bi nadopuniti i najveći bugarski loptač svih vremena

Senzacija je grunula čim se saznalo da je Stoičkov boravio u gradu Rostovu na Donu, na jugu Rusije. Taj klub od 1. srpnja ima novog trenera, Sergeja Balahina, no mediji svejedno pišu kako dolazak legendarnog Bugarina nije slučajnost. Navodno je potpisao i ugovor i u bližem vremenu trebao bi preuzeti klub iz donjeg dijela ljestvice za koji nastupa i bivši hajdukovac Dragan Blatnjak.

No informaciju o Stoičkovljevom potpisu opovrgnuo je glavni i odgovorni - generalni direktor FK Rostov, Jurij Belous. Sovjetskom sportu izjavio je da trenera mora izglasati izvršni odbor kluba, no nije komentirao navode da će Stoičkov za početak obnašati funkciju sportskog direktora.

Stoičkov se uklapa u novi ruski trend dovođenja živućih legendi nogometne igre koji u trenerskim cipelama nisu ni približno uspješni kao u kopačkama. Nakon prilično razočaravajućeg vođenja bugarske reprezentacije, kratko se zadržao u Celti Vigo, a zadnji jednosezonski angažman imao je u južnoafričkom klubu Mameloidi Sundowns, s kojim se, doduše u osvojio prvenstvo, pa se može reći da mu je karijera u uzlaznoj putanji.

Hoće li se ponajveće ime balkanskog nogometa i 'najveći štovatelj Lepe Brene u povijesti FC Barcelone' doista okušati u Rusiji, zemlji u kojoj vole legende, ali ne trpe dugo neuspjehe – vjerojatno će se razjasniti ovih dana.