ZANIMLJIVO KOD BIJELIH

Tomasovu 'Tour de Hajduk', Inoha uči jezik

10.07.2011 u 21:34

Bionic
Reading

Nije to bilo natjecanje, ali valja notirati da je Tomasov prvi došao do cilja ispred hotela Die Post u kojem su bijeli smješteni. Iza njega stigao je Steven Luštica, a u foto finišu Mario Tičinović je pretekao Dantea Stipicu

Na slobodni dan bijeli su imali svojevrsnu biciklističku utrku podijeljenu u dvije etape. Njih 35 krenulo je od hotela od četiri kilometra udaljenog luksuznog golf restorana. Brojni turisti sa zanimanjem su popratili kolonu mladića koja se uspinjala vijugavom cestom kroz Bad Kleinkirchheim.

'Team building' je uspio, u prvoj etapi kolona se nije smjela razdvajati, na čelu su diktirali tempo pomoćnici Krasimira Balakova Ilija Gruev i Yončo Arsov, na začelju su bili Tonči Gabrić i Boro Peyrek, a društvo im je činio Anas Sharbini. I nitko se nije uspio izgubiti, nije ni mogao pored ovakvih čuvara. Oh, da vozili su i 'Crni' i 'Šuki' (zbog tajnosti imena im ne smijemo objavljivati), dvojac iz sigurnosne službe. I nisu bili loši.

'Kratak odmor i energetski ručak. Tjestenina i voda', dao je nalog Gruev. Uz golf terene igrači su se odmorili, brzinski ručali, plave majice zamijenili bijelima i vratili se natrag. S tim da su na povratku imali potpunu slobodu.

Kao vihor je cestom jurio Tomasov, gotovo da je prestizao i profesionalne bicikliste koji su ga u čudu gledali. Nije bilo padova, tek je 'gumi defekt' imao mladi Antonio Milić, ali je i s probušenom gumom stigao do cilja. Sa zakašnjenjem od desetak minuta stigli su i oni stariji, poput kapetana Andrića i Vejića.

Umor je bio veliki pa su se, s još nekolicinom suigrača, zaustavili na okrepnoj stanici udaljenoj nekoliko stotina metara od hotela. No, na kraju su stigli, obavili zadatak. Inače, nedjelja je bila predviđena za dan odmora, ali tog odmora kod Balakova baš i nema.

Japanac Masahiko Inoha iz dana u dan oduševljeva sve u Hajdukovu taboru voljom da nauči hrvatski jezik kako bi se što brže i lakše prilagodio. U tu svrhu Inoha je na ipad instalirao japansku aplikaciju 'učim hrvatski'.

Sve što mu nije jasno, napiše na japanskom, a iPad to izgovori na hrvatskom i napiše tekst na našem jeziku. Tako se Inoha nigdje ne miče bez iPada, jedino ga na travnjak ne nosi. Usput, Inoha svaki dan sat vremena uči nogometne izraze.