LAŽNA UZBUNA

Policija kaže da Vlaku (ipak) nisu prijetili

18.03.2009 u 15:05

Bionic
Reading

Marijan Vlak odradio je razgovor s policijskim inspektorima, a zaključak policije je da u cijeloj priči nema elemenata koji bi omogućili podizanje kaznene prijave zbog prijetnji smrću. Pojednostavljeno rečeno, nema razloga za uzrujavanje

Marijanu Vlaku ipak nisu prijetili smrću. Ma što da se dogodilo, policija je nakon razgovora s donedavnim trenerom zagrebačkog Dinama zaključila da 'nema elemenata kaznenog djela prijetnje' i stoga neće poduzimati nikakve daljnje radnje po tom pitanju. Glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba kazala nam je i da policija nema temeljem čega podizati prijave, da je sve čisto, ali da se i dalje radi na otkrivanju osobe koja je prije dan-dva smrću prijetila Tomislavu Šokoti.

'U odnosu na utorak nema ništa novoga. Mi radimo na tom problemu, ali zasad nemamo ništa što bi smo mogli i smjeli objaviti u medijima', kazala nam je glasnogovornica Ljuba.

Dakle, cirkus oko prijetnji definitivno postoji. Srećom, Vlaku se tako nešto ipak nije dogodilo, dok Šokoti predstoje mučni dani iščekivanja. Čim policija ne želi izlaziti u javnost s novostima, znači da se naveliko radi i da je slučaj ozbiljan, barem nas tako uči iskustvo. Sad nam svima preostaje samo nadati se da će šaljivdžija ili bolesnik koji je izrekao svoju prijetnju nogometašu Dinama biti što prije otkriven i priveden pravdi.