OTVORENO PISMO

Torcida traži od Keruma raspravu o Hajduku

08.07.2011 u 13:29

Bionic
Reading

Klub navijača Hajduka Torcida uputio je zamolbu Gradskom vijeću da se na sjednici 15. srpnja održi tematska sjednica o projektu čiji je cilj uključivanje navijača u rad i odlučivanje u Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk.

U pismu koje je čelništvo Torcide uputilo predsjednici Gradskog vijeća Splita Nevenki Bečić stoji:

Poštovani gradski vijećnici,
predstavnici Grada Splita i Kluba navijača Hajduka Torcida Split proteklih su mjeseci radili na projektu čiji je cilj uključivanje navijača u rad i odlučivanje u Hrvatskom nogometnom klubu 'Hajduk' š.d.d. Temelj tog projekta su demokratski i transparentni izbori na kojima bi navijači okupljeni u Udrugu navijača (članom se postaje uplatom članarine na račun Hajduka) izabrali 7 članova Nadzornog odbora Hajduka u ime udjela Grada Splita od 56,1%.
Ovaj veliki korak za budućnost Hajduka dešava se u godini u kojoj slavi 100. obljetnicu. Navijači Hajduka širom svijeta već su u veljači pokazali koliku ljubav gaje prema Hajduku, a uskoro ih očekuje još jedan bitan dio slavljenja stogodišnjice voljenog Kluba - utakmica s aktualnim europskim prvacima Barcelonom. Tjedan kasnije počinju i kvalifikacijske utakmice Lige UEFA.

Imajući u vidu da će spomenuti događaji okupiti veliki broj zaljubljenika u 'bilu boju', želja nam je već tada početi s učlanjivanjem navijača u našu Udrugu. Uvjereni smo kako će se mnogi koji će se tih dana nalaziti u Splitu, ali i diljem Hrvatske i svijeta, učlaniti u Udrugu te na taj način direktno sudjelovati u financiranju Kluba.

Kako bi to bilo moguće, potrebno je da se što prije održi tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o sadašnjosti i budućnosti Hajduka. Uvjereni da prepoznajete jedinstvenost trenutka, slobodni smo Vas zamoliti da na redovitoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita koja će se održati 8. srpnja 2011. glasate da se tematska sjednica o HNK Hajduk š.d.d. održi 15. srpnja 2011.

Na toj tematskoj sjednici ćemo Vas upoznati s detaljima oko načina izbora članova Nadzornog odbora. Vjerujemo da ćete tada, raspolažući svim relevantnim informacijama, donijeti odluku koja bi omogućila da Hajduk 101. rođendan dočeka kao Klub koji je vraćen onima kojima i pripada – njegovim vjernim navijačima.

Torcida ispred svih, Hajduk iznad svega!

S poštovanjem,
Petar Tomičić
predsjednik Kluba navijača Hajduka Torcida Split