ZBOG VRUĆINE

Na SP-u u Kataru tri trećine po 30 minuta?

07.07.2011 u 20:23

Bionic
Reading

Premda su organizatori SP-a u Kataru demantirali mogućnost igranja nogometne utakmice u trajanju od tri trećine po 30 minuta, iz Fife stiže informacija da se o toj modifikaciji razmišlja(lo)

Službeno osoblje SP-a u Kataru navelo je kako se o toj ideji uopće nije ni pomišljalo, a kamoli razgovaralo. Fifa je također odbacila tvrdnje da je imala 'rezervni plan' da se utakmice igraju po trećinama kako bi se igrači mogli osvježiti i nadoknaditi izgubljenu tekućinu, ako temperatura na stadionima bude 29 stupnjeva Celzijevih.

Međutim, jedan od stručnjaka koji će biti zadužen za klimatizaciju stadiona u Kataru, potvrdio je kako ima informaciju 'ako Izvršni odbor Fife procijeni da je to neophodno i ako uvjeti budu bili rizični po zdravlje igrača, može doći do promjene pravila, kako bi se zaštitili nogometaši'.

U Kataru tijekom ljeta temperatura premašuje i 40 stupnjeva Celzijevih, a SP bi se trebao igrati baš u tom razdoblju, od lipnja do srpnja. No baš zbog vrućina, razmišlja se i o pomicanju termina na siječanj.