SRUŠEN HAJDUKOV SPOMENIK

Torcida daje 20.000 kuna za pronalazak vandala

07.07.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Nepoznati počinitelji srušili su tijekom noći Hajdukovu spomen-ploču na Bačvicama, u perivoju u blizini kupališta i hotela Park, i počinili štetu od najmanje petnaest tisuća kuna. Spomenik napravljen od finog bračkog kamena, visok i širok po jedan metar, uništen je skupa s postoljem i razbijen na nekoliko dijelova. Flomasterom je išaran natpisom 'Hajduci su banditi, zar ne?'

Ploču na Bačvicama prije godinu i pol dana postavili su pripadnici Torcide s Brača, kao uvertiru u proslavu stotog rođendana splitskog kluba. Njezino prvo oštećenje zabilježeno je na dan utakmice Hrvatske i Gruzije u Splitu, no prilično ukusan spomenik sinoć je do kraja devastiran.

S obzirom na njegovu masivnost, očito je za ovaj pothvat bila potrebna prilična snaga, pa se pretpostavlja da je u tome sudjelovalo nekoliko osoba. U splitskoj policiji potvrdili su nam da je incident zabilježen te da će pokušati pronaći počinitelje.

U samoj Torcidi otišli su korak dalje: kako nam je službeno potvrđeno, raspisana je nagrada od dvadeset tisuća kuna za informacije koje će dovesti do pronalaska vandala s Bačvica.