ODLUKA MIN. UPRAVE

Mlakar odbio Štimca, Marković (ostaje) 'presidente'

05.07.2011 u 21:59

Bionic
Reading

Igor Štimac i njegov tabor nisu u svojoj borbi za Hrvatski nogometni savez naišli na razumijevanje Ministarstva uprave

Ministar Davorin Mlakar amenovao je dopis u kojem se pojašnjava da Štimac i Brleković uopće nisu bili stranka u postupku pa se na njihov zahtjev ni ne može odgovoriti kao da su akteri spora. Njihov je zapisnik sa Skupštine 17. prosinca pao pod domenu predstavke građana, pišu Sportske Novosti.

Upućeni su stoga na Zagrebački ured za opću upravu koji je samo potvrdio raniju odluku da je prosinačka skupština legitimna te samim tim da je Vlatko Marković legitimni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Potaknut odlukom Izvršnog odbora HNS-a o suspenziji njemu sklonih Dubrovačko-neretvanskog i Varaždinskog nogometnog saveza, Igor Štimac najavljuje radikalne poteze:

'U seijedu ćemo u Splitu okupiti predstavnike svih dalmatinskih saveza i dogovoriti daljnje poteze. Ovako dalje ne ide, ovo što HNS radi nema nikakvoga smisla, oni se postavljaju čak i iznad Ministarstva uprave, koje je priznalo naše delegate u Dubrovniku. E sad je dosta, njihovo iživljavanje mora prestati. I sad idemo u borbu do kraja, negdje mora puknuti, pa čak i po cijenu da prvenstvo ne počne!', najavio je Štimac.

Teško mu je palo i nepriznavanje legimiteta njegove Skupštine od strane Ministarstva. Zbog toga je konačna odluka zagrebačkog Ureda za opću upravu, koji je priznao Markovićevu pobjedu.

'Nekidan sam bio kod ministra i otišao razočaran. Iako je još donedavno tvrdio kako će poništiti obje Skupštine, čak je to rekao i na jednom visokom političkom skupu, nakon očijukanja s Vrbanovićem, na koje smo upozoreni, njegov interes za ovaj slučaj naglo je splasnuo. To je neodgovorno ponašanje jednoga ministra, koji pet mjeseci maltretira sve nas i cjelokupnu hrvatsku javnost', dodao je razočarani Štimac.