ODLUKA IO HNS-A

Protiv Izraela 'kockasti' ipak u Zagrebu, a ne Splitu

05.07.2011 u 15:28

Bionic
Reading

Iako je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nakon pobjede nad Gruzijom izjavio da će se sljedeća kvalifikacijska utakmica ponovno igrati u Splitu, to se neće dogoditi. Hrvatska će reprezentacija svoj ogled protiv Izraela igrati u Zagrebu

'Početkom godine donijeli smo odluku o odigravanju utakmica u ovoj godini, tako je predviđeno da se protiv Češke igra u Puli, protiv Gruzije u Splitu, protiv Izraela u Zagrebu, a protiv Latvije u Rijeci', objasnio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Na pitanje je li odluci da se protiv Izraela igra u Zagrebu, a ne u Splitu zbog kazne koju je HNS dobio zbog navijačkih izgreda tijekom utakmice protiv Gruzije, Srebrić je napomenuo 'kako se 26. siječnja nije moglo pretpostaviti da će biti ikakve kazne, pa tako to nije moglo utjecati'.

Izbornik Slaven Bilić, koji je zajedno sa svojim stožerom i igračima nakon 2:1 pobjede protiv Gruzije izrazio želju da se i protiv Izraela igra u Splitu, izjavio je kako prihvaća odluku Izvršnog odbora.

'Mi predlažemo, ali ne odlučujuemo gdje će se igrati. Izrazili smo želju da se igra u Splitu, ali savez je ostao pri svojoj odluci iz siječnja', kazao je Bilić.

Glavni tajnik HNS-a Srebrić također je iznio u javnost kako je IO HNS-a suspendirao dva županijska saveza, Dubrovačko-neretvanski i Varaždinski, zbog nepoštivanja odluka HNS-a. Za oba saveza formirana su povjerenstva koja će imati zadatak uvesti red u njihov rad.