CALCIOPOLI 2

I Inter je varao i muljao sa sucima

05.07.2011 u 08:41

Bionic
Reading

Talijanski istražitelji nikako da zaključe najveći nogometni skandal na Apeninskom poluotoku - Calciopoli. Sada se na optuženičkoj klupi našao Inter

Prije nekoliko dana odbijen je zahtjev Juventusa da mu se vrati titula osvojena 2006. koja mu je oduzeta nakon izbijanja afere te ju je naknadno dobio Inter.

No, sada se dogodio novi obrat u najvećoj sramoti talijanskog nogometa. Istražitelj Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Stefano Palazzi vjeruje da su 'nerazzurri' također počinili sportsku prijevaru u sezoni 2005/06. koja je dovela do skandala.

Tada je nakon istrage najviše kažnjen Juventus (uz Milan, Lazio, Fiorentinu, Regginu), dok se Inter nije uopće našao među krivcima.

Sada bi se to moglo promijeniti jer Palazzi tvrdi da je vodstvo Intera (bivši predsjednik Giacinto Facchetti) u razdoblju od 2004. do 2006. imalo niz kontakata sa sucima i onima koji ih odabiru za utakmice (Paolo Bergamo, Pier Luigi Pairetto) kako bi ostvarili prednost u Serie A.

Transkripti razgovora sada se nalaze na sudu u Napulju, gdje je u tijeku suđenje afere koja se naziva Calciopoli 2, a nakon koje bi po svemu sudeći lako mogao nastradati Inter.