VARAŽDIN - LUSITANSA (19)

Ma kakva Europa, važno je preživjeti!

30.06.2011 u 11:24

Bionic
Reading

Nogometašima Varaždina pripala je čast da službeno otvore novu natjecateljsku sezonu. Večeras u 19 sati na svojem stadionu u prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige ugošćuju momčad Lusitansa iz Andore

Na čelu trenera Varaždinaca Samira Toplaka nakupile su se bore od brojnih briga. Naime, dvojica ponajboljih igrača iz prošle sezone, Dino i Filip Škvorc, najavili su odlazak iz kluba.

'Ne pitajte me ništa, ne želim to komentirati. Zovite sportskog direktora,' vidno razočaran poručio je Samir Toplak.

'Igrači ne mogu na svoju ruku otkazati poslušnost. Takav odnos nije korektan prema suigračima,' rekao je sportski direktor Stjepan Cvek.

NK Varaždin dužan je dvojici spomenutih igrača šest plaća, što su oni iskoristili da preko odvjetnika zatraže raskid ugovora na štetu kluba. Naruku im ide i odluka Uefe, koja svim igračima koji nisu primili plaću najmanje tri mjeseca, garantira da postaju slobodni.

Varaždin je već izgubio dvojicu igrača na kojima je planirao zaraditi velik novac. Igor Prahić i Matija Smrekar otišli su u francuski Sedan bez odštete (za Smrekara je klub dobio oko 100 tisuća eura, za razvoj igrača, nap. a.). Iz tog propusta klub očito ništa nije naučio.

'Ulažemo u školovanje igrača, stvaramo mlade reprezentativce, da nam na kraju odu bez kune odštete,' dodao je Toplak.

Sportski direktor Cvek potvrdio je kako je za Dinu i Filipa Škvorca stigla ponuda iz Belgije vrijedna 550 tisuća eura.

'Međutim, igrači i njihovi zastupnici odbili su je. Očito ih netko drugi savjetuje kako izigrati klub, da nemamo pravo na odštetu,' istaknuo je Cvek.

Za kraj ipak i koja rečenica o gostima iz Andore.

'Vjerujem u prolaz. No, Europa nam sada pada u drugi plan. Moramo razmišljati kako ćemo preživjeti hrvatsko prvenstvo,' zaključio je Toplak.