PAO VARTEKS

Balaban vratio Dinamo na čelo ljestvice

30.11.2008 u 22:18

Bionic
Reading

U derbiju pretposljednjeg jesenskog kola HNL-a Varteks je dočekao Dinamo i izdržao prazne mreže do 20 minuta prije kraja susreta. Ipak, vodstvo za konačnih 0:1 i povratak na vrh ljestvice Dinamu je osigurao strijelac Boško Balaban

Dinamo je, bez ozlijeđenih reprezentativaca Moralesa i Mandžukića, bolje otvorio susret i u prvih 20 minuta stvorio dvije sjajne prilike. U devetoj minuti Balaban je iskosa pogodio stativu, dok je deset minuta kasnije isti igrač prebacio gol nakon lijepe kombinacije Etta i Sammira.

Varteks, koji je nastupio bez kapetana Mumleka, uzvratio je preko Novinića i Mujanovića, no rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

Gostujući trener Vlak sve je karte bacio na napad i Dinamo je nizao izgledne prilike, no sve do 70. minute na semaforima su svijetlile nule. Tada je Tadić izbio sam pred Drevena, no gostujući vratar obranio je njemu, pa Sammiru situacije 1:1, no u nastavku akcije Dinamo je iz četvrtog uzastopnog pokušaja poveo. Balaban je našao prostor između Melnjaka i stative i taj pogodak ispostavio se vrijedan punog plijena aktualnog hrvatskog prvaka.

Najbolju priliku za izjednačenje imao je Enes Novinić, no njegov pokušaj glavom sjajno je preko grede izbacio Tomislav Butina.

Hajduk je na čelu proveo očekivanih pet sati, no za dulje vodstvo morat će pričekati još barem tjedan dana.