MUDAR POTEZ

Mamić krenuo u novi milijunski posao

Bionic
Reading

Nakon godina hladnih odnosa (od 2004. kad je Zdravko Mamić povukao 'modre' s travnjaka u finalu Šuškova turnira protiv Hajduka), na relaciji Pecara – Maksimir sada teku potoci meda i mlijeka

Zatoplilo je zimus u Gabeli kada je stariji Mamić obećao predsjedniku Širokog Brijega Miji Jeliću unos Dinamova kapitala u buduću privatizaciju kluba, a nastavilo se transferom darovitog Gorana Zakarića (18) iz Širokoga u Dinamo uz odštetu od 300 tisuća eura (plus 15 posto od mogućega budućeg transfera).

Usput, Zakarić je ostavljen na Pecari na posudbi još godinu dana. Finale svega je bilo u četvrtak u 13 sati, kada su dva kluba svečano potpisala desetogodišnji ugovor vrijedan 1,2 milijuna eura o financiranju rada Škole nogometa NK Široki Brijeg.

Glavna stavka u ugovoru bit će Dinamovo pravo prvokupa mladih igrača s Pecare. Ugovor je svečano potpisan u općinskoj vijećnici.

'Poslovna važnost ovog sporazuma je za mene zaista manje važna. U Dinamu smo se vodili isključivo željom da našem narodu u Širokom Brijegu kažemo hvala za sve što ste napravili da bi postojala Hrvatska država i da bi hrvatski narod opstao u BiH. To je bio motiv Dinama, a ubuduće ćemo raditi na povezivanju hrvatskog naroda u Širokom, hrvatskog sporta u BiH i Dinama. Ovaj ugovor nitko ne smije dirnuti, a mi dok trajemo implementirati ćemo ga sve dublje i vidjet ćete do kuda ćemo doći za dvije, tri godine. Moj pokojni otac mi je rekao: - Sine, ne zaboravljaj svoju rodnu grudu i ja njegov savjet ispunjavam,' rekao je Zdravo Mamić.