IDILA U DINAMU

S Tonelom sve u redu, Jurčić zadovoljan

29.06.2011 u 11:06

Bionic
Reading

Dinamo je uspješno apsolvirao prvi ozbiljniji test – slovački Ružomberok. Trener hrvatskog prvaka Krunoslav Jurčić zadovoljan je izvedbom svojim izabranika, ali i činjenicom da se Tonel nije ozbiljnije ozlijedio

Dinamo je sa 2:0 svladao slovačkog predstavnika te tako podigao samopouzdanje prije skorašnjih utakmica drugog pretkola Lige prvaka protiv azerbajdžanskog Neftchija.

'Većinom stvari sam zadovoljan. U ovom trenutku priprema bilo bi previše očekivati da nam igra bude tečna kao što to želimo jer moramo uzeti u obzir to da nam je ovo peti trening zaredom u posljednja tri dana', rekao je Jurčić i dodao:

'Imamo specifičnu situaciju gdje su nam na samom početku sezonu najvažnije utakmice i odmah moramo biti u top formi što znači da nemamo previše vremena za uigravanje. Također, na ovaj način već na pripremama zapravo protivnicima otkrivamo način igre i sastav, no to je svake sezone tako.'

Prvi se put moglo vidjeti kako planira u svom drugom mandatu u Dinamu igrati Kruno Jurčić; četiri vezna igrača složio je u romb, u napad postavio dva klasična napadača. Trenutačna udarna postava hrvatskog prvaka je Kelava, Vrsaljko, Tonel, Cufré, Ibañez, Badelj, Leko, Alispahić, Sammir, Krstanović i Beqiraj. S time da je Leko zadnji vezni igrač, a Sammir iza dvojice napadača.

Što se tiče Tonela, koji je u 54. minuti zbog ozljede napustio igru, s njime će biti sve u redu. Portugalac je tek lakše izvrnuo zglob te nastavlja s treninzima.