PROBLEMI PRED COPU

Prostitucija: Suspendirano pola meksičke repke

28.06.2011 u 22:28

Bionic
Reading

Svega tri dana nakon što je osvojila prvo mjesto na Gold kupu redove meksičke nogometne reprezentacije trese velika afera

Svega tri dana nakon što je osvojila prvo mjesto na Gold kupu redove meksičke nogometne reprezentacije trese velika afera

Osmorica nogometaša suspendirana su sa po šest mjeseci zbog nediscipline i neće braniti boje nacionalne vrste na predstojećem prvenstvu Južne Amerike koje će se od 1. do 24. srpnja održati u Argentini.

Vodstvo Meksičkog nogometnog saveza nije željelo otkriti razloge suspenzije, no mediji ističku kako su igrači kažnjeni jer su tijekom priprema u Ekvadoru u njihovim hotelskim sobama 'gostovale' prostitutke. Sve je završilo u novinama nakon što su dvojici igrača ukradena prijenosna računala i mobiteli na kojima je bila snimljena 'akcija'.

Suspendirani su Jonathan dos Santos, Nestor Vidrio, Javier Cortes, David Cabrera, Nestor Claderon, Israel Jimenez, Jorge Hernandez i Marco Fabian. Meksiko je tako u Argentinu otputovao sa svega 14 igrača, no nadaju se kako će im vodstvo Cope dozvoliti naknadu prijavu.

'Ne želim ulaziti u detalje onog što se dogodilo. No pravila su prekršena i morali smo reagirati. Igrači su priznali i žao im je,' kazao je direktor meksičkih nogometnih reprezentacija Hector Gonzalez.

Meksiko je zbog nastupa na Gold kupu u Argentinu poslao olimpijsku reprezentaciju pojačanu s petoricom igrača iz seniorskog sastava.

Ovo je drugi skandal koji je protresao meksičke redove u posljednjih mjesec dana. Početkom lipnja petorica igrača su bila pozitivan na dopinškom testu. Kasnije su oslobođeni krivnje jer su jeli meso koje je sadržavalo nedozvoljene stimulanse.