Nogomet PREKRETNICA ILI BLEF

Mamić obećavao, Boysi ostaju u bojkotu

  • Autor: Borut Šips
  • 28.6.2011 18:42:01
  • 28.6.2011 17:05:00

Rano popodne, skriveni od znatiželjnih sportskih novinara, radni sastanak su održali Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić i predstavnici navijača Dinama

Bojkot je lani počeo navijačkim pokličem 'Ili mi ili on!', no Mamić i Boysi deset mjeseci poslije sjeli su za stol. Jedino je tako logično, strategija koja sadrži dijalog nužno je perspektivnija od zidanja brana. O čemu su pričali?

Navijački predstavnici važu svaku riječ budno pazeći da informacije ostanu tajne, ali nešto uvijek iscuri. Dnevni red se znao unaprijed. Navijači, dakle i BBB i ZZD, očekuju da Dinamo promijeni statut, uvede sustav 'Jedan član, jedan glas', te ponovno razmotri zaključke s posljednje skupštine na kojoj su si čelnici izglasali nove, petogodišnje, mandate.

'Ne želimo skakati pred rudo. Dok riječi ne postanu djela dogovorili smo se da ne govorimo za javnost', jedna je od izjava navijača koja potvrđuje da je Dinamov šef obećavao. U smjeru modela socios (Jedan član, jedan glas), sazivanja hitne skupštine, promjene statuta? Potvrde nema, ostaju nagađanja.

Bojkot utakmica od strane najglasnijih navijača samo zbog ovog sastanka neće prestati. Most suradnje je uspostavljen, ali naivaca u toj priči više nema. Navijači su krajnje oprezni i neće se uhvatiti za udicu oblijepljenu obećanjima. Traže konkretne pomake i spremni su za maraton. Uostalom, ovaj sastanak bio je tek izmjena početnih stavova, konkretni zahtjevi i dogovori tek trebaju uslijediti. Ukoliko bude obostrane volje za nastavkom.

Iz 'navijačke koalicije' došlo je i priopćenje.

'Štovani, napominjemo da je ostvaren prvi neformalni kontakt s klubom, ali nikakvih službenih pregovora nije bilo. Kada dođe do službenog sastanka i službenih zaključaka, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Isto tako, BBB ostaju u bojkotu dok god na svojem internom sastanku ne odluče drugačije.  

Srdačan pozdrav,

Udruga navijača Dinama
Klub navijača Bad Blue Boys
Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku