IZBORNIK NEUTJEŠAN

Ugled Tomislava Ivića još će rasti

24.06.2011 u 21:17

Bionic
Reading

Tomislav Ivić bi u četvrtak napunio 78 godina života, ali sudbina je odlučila drugačije. Najvećeg trenera s ovih prostora izdalo je srce i preminuo je u splitskoj bolnici u poslijepodnevnim satima

Split i nogometna Hrvatska su neutješni, otišao je veliki šjor Ivan koji je svojedobno postavljao nove kriterije na klupi Hajduka, Ajaxa, Porta...

'Otišao je stvaratelj, trener, vođa, nogometni revolucionar... Jedan je od nekolicine izabranih koji će zauvijek zlatnim slovima ostati zapisan među istinskim genijalcima koji su mijenjali pojam nogometne igre', kaže izbornik Bilić.

'Ma teško je sad išta pametno i suvislo reći, osim da sam potpuno siguran da će, kako vrijeme bude prolazilo, praznina koja ostaje njegovim odlaskom bivati sve veća, a njegov ugled i značaj poprimiti, siguran sam, neslućene, ogromne, potpuno zaslužene dimenzije. Nažalost, takvi veliki ljudi, bez obzira na sve, uvijek odlaze prerano. Imao sam sreću da sam s njim često pričao o nogometu. Šta reći, šjor Ivane, hvala na svemu...', oprostio se od svog velikog prethodnika Slaven Bilić putem službene stranice HNS-a.

Tomislav Ivić vodio je hrvatsku reprezentaciju 1994. u odsutnosti tadašnjeg izbornika Blaževića. Bilo je to u Palermu protiv tadašnjih viceprvaka svijeta i prva velika službena pobjeda kasnije brončane generacije. Dvoboj kojega se svakako vrijedi prisjetiti.