S ANFIELDA NA POLJUD

Partizan opet 'popušio' - Sarić odlazi u Hajduk

20.06.2011 u 13:47

Bionic
Reading

Prema pisanju srpskih medija, Nikola Sarić dvojio je između beogradskog Partizana i splitskog Hajduka te odlučio igrati za hrvatskog doprvaka

Nikola Sarić, mlađahni danski reprezentativac, dojučerašnji nogometaš Liverpoola, trebao bi ovih dana potpisati za splitski Hajduk. Prema pisanju beogradskog Monda, Sarić je bio tek na koračić od dolaska u Partizan, no baš kao i u slučaju Ivana Krstanovića koji je na kraju potpisao za zagrebački Dinamo, nogometaš se ipak odlučio za - Hrvatsku.

Sarić je svojedobno bio zvijezda prijelaznog roka, a Rafa Benitez ga je 'oteo' Barceloni i Tottenhamu. Na njegovu žalost, taman kad je bio u užem izboru za prvu momčad slomio je nogu i ispao iz svih kombinacija za nastup na Anfieldu. 'Danski mediji prozvali su ga novim Zlatanom Ibrahimovićem, a 2007. proglašen je za najboljeg mladog igrača Danske do 17 godina', piše Mondo.

Dvadesetogodišnji Sarić rođen je u Sarajevu 1991. godine, a već godinu dana kasnije njegova je obitelj pobjegla iz ratnog plamena koji je počeo pustošiti BiH.

Vijesti o dolascima i odlascima nogometaša na Poljud smjenjuju se brzinom koju je prosječnom navijaču teško i pratiti. Jučer Foxi i Alves, danas Lima i Ayarza, sutra Sarić, prekosutra tko zna tko...

Osim Sarića, bivšeg igrača Liverpoola, na Poljud su već sletjeli i bivši igrač Reala iz Madrida Diego Ayarza, te Ruben Lima, koji je ponikao u Benfici. Obojica su počeli u klubovima slavnih imena, no nikad nisu zaigrali za njih, nego su ih bure i oluje nosile u manje poznate sredine. Ayarzu do Grasshoppersa, gdje ga je trenirao i Balakov.

Obojica su jučer odigrala probnu trening utakmicu i zadovoljila trenera Balakova. Sada je još pitanje hoće li se uklopiti i u Malešov program '100 tisuća eura garantirano - ostalo po zaslugama'. Ako neće oni, već će se po europskim ligama naći igrača koji hoće. Samo je pitanje hoće li biti bolji od domaćih mladića koji strpljivo čekaju u redu.