EUROPSKA LIGA, PRETKOLA

Varaždinu protivnik iz Andore, Split protiv Domžala

20.06.2011 u 13:00

Bionic
Reading

U ponedjeljak su u Nyonu svoje protivnike u kvalifikacijama za Europsku ligu saznali i Split odnosno Varaždin. Tako će Split svoj povijesni prvi nastup u Europi igrati protiv Domžala, dok Varaždin u prvom pretkolu igrati protiv Lusitansa iz Andore

Nogometaši, ali i navijači Splita s nestrpljenjem čekali su ždrijeb kvalifikacija za Europsku ligu. Naime, splitski je sastav jedno od ljepših priča HNL-a. Nakon što su se prošle sezone plasirali nakon dugo godina u prvu ligu, odmah su se plasirali u europsko natjecanje, i to u drugo pretkolo. Igrači trenera Katalinića će svoju europsku premijeru imati protiv slovenskog Domžala. Prva utakmica igra se u Sloveniji 14. srpnja, a uzvrat je u Splitu 21. srpnja.

S druge strane, u ponedjeljak su i u Varaždinu osluškivali 'ples kuglica' u Nyonu jer se i varaždinska momčad nalazila u ždrijebu. Za razliku od Splita, Varaždin nije slobodan u prvom pretkolu, no zato je bio nositelj u petoj skupini. Ždrijeb je htio da Varaždin u prvom pretkolu igra protiv Lusitansa iz Andore, što ne bi trebao biti preveliki problem za našeg prestavnika.

Varaždin će prvu utakmicu igrati 30. lipnja na svom stadionu, dok je uzvrat sedam dana kasnije.

Lusitans je momčad koja je sastavljena pretežno od portugalskih nogometaša, a klub je osnovan 1999. godine, a prvi puta je u prvoj ligi zaigrao u sezoni 2000/01. U svojoj kratkoj povijesti osvojili su jedan nacionalni kup, no dosad nikada nisu bili prvaci Andore.

Ukoliko Varaždin preskoči prvu prepreku, u drugom pretkolu će igrati protiv moldavskog Iskre Stala koja je prošlu sezonu završila na drugom mjestu moldavskog prvenstva. Varaždinci će, ukoliko prođu amatere iz Andore, prvu utakmicu drugog pretkola igrati u Moldaviji, a uzvrat na svom stadionu. Kao i Split i Varaždin prvu utakmicu drugog pretkola igra 14. srpnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije.